Milli Takım ile ülkeye en çok para kazandıran Şenol Güneş

Türkiye'nin bu iki maçta kaybedeceği tek puan dahi Dünya Kupası hayallerini kaf dağının arkasına atacak. Bu durum sportif anlamdaki prestij erozyonunun yanı sıra büyük maddi kayıp anlamına da geliyor. Son olarak 2008 Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteren Mi

Türkiye'nin bu iki maçta kaybedeceği tek puan dahi Dünya Kupası hayallerini kaf dağının arkasına atacak. Bu durum sportif anlamdaki prestij erozyonunun yanı sıra büyük maddi kayıp anlamına da geliyor. Son olarak 2008 Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteren Milli Takım, son iki Dünya Kupası finallerine ise gidememişti.

Almanya’daki 2006 Dünya Kupası’na katılamayan Türkiye’nin ekonomik kaybını o dönemde 250 milyon dolar olarak hesaplayan uzmanlar, bu meblağı Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nda 400 milyon dolar olarak öngörmüştü.

2010’daki kayıp 400 milyon dolar

Futbol ekonomisti Tuğrul Akşar Şenol Güneş’li Milli takım dönemine övgüde bulundu. Akşar Brezilya 2014’e gidememenin Türk futbolununmarka değerine büyük darbe vuracağını söyledi. Bu durumun parasal anlamda da kötü sonuçlar ortaya çıkaracağını belirterek “Futbolun sponsorluklar, yayın gelirleri, pazarlama gibi asli gelirlerinin yanı sıra bir de ülke ekonomisine sağladığı yan gelirler var. 2002 Dünya Kupası’na gittiğimizde turizm, tekstil, elektroniik gibi sektörlerde büyük canlılık yaşanmıştı. 2010 Dünya Kupası’nda yer almadığımız için ise yaklaşık 400 milyon dolar kaybımız olmuştu” dedi.

2014'te ise kaybın daha büyük olacağını dile getiren Akşar, “Brezilya'ya gidemezsek Milli Takım’ın mahrum kaldığı para ödülünden reklam gelirlerine, elektronik ve tekstil sektörlerine kadar Türk ekonomisinin kaybı tahmini olarak 500 milyon doları bulur” ifadelerini kullandı.

2014 DÜNYA KUPASI TAHMİNİ GELİRİ

Milli Takım turnuva geliri:.........................20-60 milyon

Milli Takım Sponsorluk gelirleri:...........40 milyon

Yayıncı ve reklam gelirleri: ...................40 milyon

Mobil iletişim teknolojisi:.....................40 milyon

TV satışı (En az 150 bin adet):.........180 milyon

Tekstil ürünleri satışı:........................80 milyon

Tanıtım fonu tasarrufu:.....................50 milyon

Turizm ve seyahat geliri:..................20 milyon

"BİZİ İLGİLENDİRMEZ"

Andorra menajeri Rodrigo, galip gelmek istediklerini söyledi Türkiye’nin Brezilya’ya gidemeyerek 500 milyon dolar zarar etme ihtimalini de “Bunlarla İlgilenmiyoruz” diye yorumladı.

Andorra'nın teknik menajeri David Rodrigo kritikmaçı değerlendirdi. Zorlu karşılaşmayı "Bizim için önemli bir fırsat" diye niteleyen Rodrigo, tek düşüncelerinin 3 puan olduğunu söyledi.

Olası bir puan kaybında Türkiye’nin Brezilya'da düzenlenecek 2014 DünyaKupası'na gitmesinin zorlaşacağını, bu durumda da 500 milyon dolar zarar edeceğini hatırlattığımız Rodrigo, bu durumun kendilerinin sorunu olmadığını belirtti. Bu tarz detaylar ve mali durumlarla ilgilendirmediklerini belirterek “Biz sadece hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Kendi seviyemizdeki San Marino ve Liechtenstein gibi ekiplerle rekabet halindeyiz” ifadelerini kullandı.

Yenerlerse prim yok

David Rodrigo, "Türkiye'yi yenerseniz oyuncularınıza ne kadar primi vereceksiniz" şeklindeki sorumuza ise çarpıcı bir yanıt verdi.

Kazanan takımın sadece 3 puan aldığını hatırlatan Rodrigo "Bizde galibiyet primi yok. Kazanırsak karşılığında 3 puan alacağız. Hepsi bu" diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri