Milli judocudan gümüş madalya!

Judoda dünya sıralamasına en fazla puan veren müsabaka serilerinden olan Grand Prix’nin Moğolistan ayağında, milli judocu Gülşah Kocatürk Özen gümüş madalya kazandı.Organizasyonun son gününde +78 kiloda mindere çıkan Gülşah Kocatürk Özen, finalde Koreli r

Judoda dünya sıralamasına en fazla puan veren müsabaka serilerinden olan Grand Prix’nin Moğolistan ayağında, milli judocu Gülşah Kocatürk Özen gümüş madalya kazandı.

Organizasyonun son gününde +78 kiloda mindere çıkan Gülşah Kocatürk Özen, finalde Koreli rakibine cezayla kaybetti ve ikinci oldu. Bu ikincilikle 180 puan alan başarılı sporcu, olimpiyat kotasını belirleyen dünya sıralamasında ilk on içine girmeye çok yaklaştı.

Bu yıl Tiflis Grand Prix’de altın, Samsun Grand Prix’de bronz madalya kazanan Gülşah, Ulan Batur’daki gümüş madalya ile bu sezon uluslararası müsabakalardaki madalya sayısını üçe çıkardı.

İLK 10 İÇİNE GİRMEYE YAKLAŞTI

Moğolistan Grand Prix öncesi dünya sıralamasında 15. sırada bulunan Gülşah, elde ettiği ikinciliğin ardından hanesine 180 puan daha yazdıracak. Gülşah, böylece olimpiyata gidecek sporcuları belirleyen dünya sıralamasında ilk on içine girmeye biraz daha yaklaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri