Haber61.net Ajandası...

TRABZON SİYASETİNDE SICAK GELİŞMELER2015 Genel seçimleri yaklaştıkça siyasi partilerde müthiş bir hareketlilik başlandı. AK Parti Trabzon teşkilatlarında gündem 20 Aralık’ta gerçekleşecek AK Parti Trabzon İl Kongresi.İl başkanlığı yarışında adları geçen i

TRABZON SİYASETİNDE SICAK GELİŞMELER

2015 Genel seçimleri yaklaştıkça siyasi partilerde müthiş bir hareketlilik başlandı. AK Parti Trabzon teşkilatlarında gündem 20 Aralık’ta gerçekleşecek AK Parti Trabzon İl Kongresi.

İl başkanlığı yarışında adları geçen isimler İbrahim Keskin, Salih Cora, Ergin Aydın, Haydar Revi, Köksal Boz, Faruk Kanca, Mustafa Yanmış, Nusret Yılmaz, Ömer Topaloğlu, ve Selahattin Çebi dün Genel Merkezdeydi. Adaylar teşkilatlardan sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Antalya Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Hüseyin Samani ile Trabzon Koordinatörü Ordu Milletvekili İhsan Şener tarafından tek-tek dinlendi.

Genel Merkez AK Parti Trabzon İl Kongresini” tek başkan adayı ve tek liste” noktasında kararlı. Bakalım bu kararlılık 20 Aralık öncesi nasıl bir şekil alacak. CHP Trabzon cephesinde günden İl Başkanı Yavuz Karan’ın yerine kimin il başkanı olacağına çevrildi. Genel seçimlerde Milletvekili adayı olmak isteyen Yavuz Karan İl Başkanlığında istifa edecek.

Karan’ın yerine bakalım kim atanacak? CHP kongrelerini seçimden sonra yapacak. MHP’de ise ilçe kongreleri devam ediyor. Sürmene-Arsin-Araklı ve Maçka’da ilçe kongrelerini tamamlayan MHP hafta sonu Of İlçe kongresi ile yola devam edecek. MHP 14 Aralık’ta ise Ortahisar İlçe Divan toplantısı ile gövde gösterisi yapıp  genel seçim startı vermek niyetinde

 

“YAYLADA ARTIK TURİZM 2 KATLI OLACAK!” 2. SAYFADA

YAYLADA ARTIK TURİZM 2 KATLI OLACAK!

Yayla, mera ve kışlaların imara açılması ve turizme açılması, turizme tahsil edilmesine ilişkin yasa maddesini Anayasa Mahkemesi iptal etti.

Düzenleme ile meralar 29 yıla kadar tahsil edilip bodrum hariç 200 metrekarelik 2 katlı ev yaptırabiliyor. Yasa yapımı tamamlanmış ve hizmete girmiş tesisleri etkilemiyor. Ama yaylalarda yeni tesis açma niyetinde olan bu kurala uymak zorunda kalacak. Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon’un da aralarında olduğu 26 yaylada turizm tesisleri var.

Trabzon’da Akçaabat Karadağ, Araklı Pazarcık Yaylası, Araklı Yeşilyurt Yaylası, Giresun Sis Dağı, Maçka Şolma, Tonya Armutlu’da yayla turizmi tesisleri mevcut.

 

“İŞTE BÜYÜKŞEHİR OLACAK İLLER!” 3. SAYFADA

İŞTE BÜYÜKŞEHİR OLACAK İLLER!

Önümüzdeki seçimlerde büyükşehir sayısı 40 olacak. Adıyaman, Ağrı, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Kütahya, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman ve Osmaniye yeni büyükşehir olacak iller arasında.

2012'de çıkan kanuna göre, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van, büyükşehir belediyesi olmuş, daha sonra yapılan sayımda nüfusu 750 bini geçen Ordu ili de büyükşehir yapılmıştı.

 

“GANİTANIN TARİHİNİ YENİ NESİLDE ÖĞRENECEK!” 4. SAYFADA

GANİTANIN TARİHİNİ YENİ NESİLDE ÖĞRENECEK!

Trabzon’un İskenderpaşa ve Kemerkaya Mahallesinde geçmiş yıllarda yaşayan bir çok ünlü sima tarihe damgasını vurmuştur.

Bazıları ebediyete göçmüş bazıları ise hala aramızda. Ganita olarak bilinen bu iki güzel mahallemizin tarihi dokusunu ve insanlarını Trabzonlu İşadamı Hasan Kadayıf kişisel facebook sayfasından anlatmaya, paylaşmaya devam ediyor.

Kadayıf, Ganitalıları bir kitap içinde toplamaya karar verdi. Hazırlanacak kitap Trabzon Liselerin Yetiştirme Derneği tarafından basılacak ve belli bir ücret karşılığında öncelikle kitapta yer alan şahsiyetlerin yakınlarına takdim edilecek.

Elde edilen gelirle ise TLYD tarafından fakir ve muhtaç öğrencilere burs ve nakdi yardım olarak dağıtılacak. İstanbul’da yaşayan işadamı Hasan Kadayıf’ın bu anlamlı çalışmasını ve duyarlılığını kutlamak gerek. Kadayıf’ın ne yüreği ne gönlü nede aklı Trabzon’dan kopuk değil. Gerçek Trabzon sevdası da bu olsa gerek.

 

“TRABZON BAROSU O EYLEME DESTEK VERDİ Mİ?” 5. SAYFADA

TRABZON BAROSU O EYLEME DESTEK VERDİ Mİ?

“Avukat Platformu” dün barolarla birlikte Anayasa Mahkemesi önünde yapılan hukuksuzlukları protesto etti.

Avukat Platformu sosyal medya sitesi 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Anayasa Mahkemesi önünde toplanma kararı almış, baroların büyük bir çoğunluğu kısa sürede bu çağrıya cevap vermişti..

Sosyal Medya üzerinde #Çarşamba14teAYMönündeyiz etiket ile yapılan paylaşımlarda en büyük tepki tartışmalar arasında Meclis'te kabul edilen yeni yargı paketi ve iç güvenlik paketine oldu.

Yapılan paylaşımlarda "Vali talimatı ile gözaltına hayır demek için", Makul Şüphe rejimine dur demek için",  "Hukuk Katliamına dur demek için", "Adil yargılanma hakkını korumak için",  "Saldırı altındaki AYM'ye destek olmak için AYM önündeyiz" ifadeleri dikkat çekti. Etkiliğe destek veren 48 İl arasında Trabzon Barosu da var

**

“AHMET SANCAK O AYRILIK İÇİN NE DEDİ?” 6. SAYFADA

AHMET SANCAK O AYRILIK İÇİN NE DEDİ?


Zeki Sancak’ın TAKA gazetesinden ayrılışı ile ilgili gazetenin imtiyaz sahibi ağabey Ahmet Sancak son noktayı kişisel facebook sayfasından yaptığı açıklama ile koydu. İşte Sancak’ın o açıklaması:

“Değerli Dostlar ve Basın Mensubu arkadaşlarım; Taka Gazetesinden ayrılan çalışma arkadaşımız Zeki Sancak ile ilgili yazılı ve görsel basında çıkan haberler hakkında sizleri bilgilendirmek isterim. Bazı internet sitelerinde arkadaşımızın ayrılışı hakkında birçok senaryonun üretildiği görülmektedir.

Hakkımızda çıkan gazetenin yayın politikası konusunda çarpıştılar iddialarının aslı yoktur. Taka gazetesinde kalemler her daim hürdür, herkes görüşlerini açıklama ve anlatım özgürlüğüne sahiptir. Sancak Ailesi olarak Zeki Sancak, bundan sonra başka alanlardaki yatırımlarımızı takip etmek için gazetemizden kendi isteği ile ayrılmıştır.

Sancak Ailesi olarak Zeki Sancak'a şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonrada destek vermeye devam edeceğiz. Zeki Sancak ile yollarımızın ayrılma sebebi, Aile içerisinde her zaman yaşanabilecek ve olağan bir süreçtir. Üzerinde spekülasyonlar yapmak iyi niyetle bağdaşmamaktadır.”

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri