Görme engelli sporcu şampiyonaya katılacak

Trabzonlu Halit Berkan Hacıhasanoğlu, Okul Sporları Görme Engelliler Satranç İl Şampiyonasında il birincisi oldu.

Trabzon Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Görme Engelliler Spor İl Temsilciliğince 16 Mart 2018 tarihinde düzenlenen, Okul Sporları Görme Engelliler Satranç İl Şampiyonasında Gençler kategorisinde Halit Berkan Hacıhasanoğlu il birincisi olarak 27-30 Nisan 2018 tarihinde Samsun'da yapılacak olan Türkiye Görme Engelliler Okul Sporları Satranç Şampiyonasına katılma hakkı kazandı. 

Trabzon'da ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören görme engeli olan öğrenciler Okul Sporları Görme Engelliler İl Şampiyonalarına katılabilmektedir. Bu şampiyonalarda dereceye giren sporcular Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazanmaktadır. Veliler, görme engeli olan çocuklarını bu tür spor faaliyetlerine yönlendirerek, çocukların sosyal yaşamda etkin olmalarını ve öz güvenlerinin gelişmesini sağlamaktadırlar.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri