FIFA'ya karşı açtıkları davayı kazandılar

Bulgaristan Futbol Fedarasyonu (BFS), Lozan'da Uluslararası Futbol Fedarsyonu'na (FIFA) karşı yürüttüğü davayı kazandı. 11 Eylül 2012 tarihinde Sofya'da Bulgaristan ve Ermenistan arasında oynanan dünya futbol şampiyonası Avrupa grubu eleme karşılaşmasında

Bulgaristan Futbol Fedarasyonu (BFS), Lozan'da Uluslararası Futbol Fedarsyonu'na (FIFA) karşı yürüttüğü davayı kazandı. 11 Eylül 2012 tarihinde Sofya'da Bulgaristan ve Ermenistan arasında oynanan dünya futbol şampiyonası Avrupa grubu eleme karşılaşmasında Bulgaristan Futbol Fedarasyonu, 7 bin 500 İsviçre Frangı ile cezalandırılmıştı. 
 
Gerekçe olarak Ermeni tarftarların maç öncesi Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a karşı siyasi pankart açması olarak gösterildi. Söz konusu pankart, açıldıktan kısa zaman sonra Bulgar polisi tarafından toplatılmış ve gerilim oluşmasına izin verilmemişti. Buna rağmen FIFA Disiplin Kurulu, yürürlükte olan 'Ev sahibi fedarasyonun tribünlerdeki olaylarla bizzat sorumludur' kuralına dayanarak Bulgaristan Futbol Fedarasyonu'na yaptırım uygulamıştı. 
 
Bulgaristan Futbol Fedarasyonu ise FIFA Disiplin Talimatı'nın 67'inci maddesini öne sürerek, misafir fedarasyonun kendi taraftarlarına sahip çıkması gerektiğini belirterek itiraz hakkını kullandı. Uluslarası Spor Komitesi ilk kez bir milli fedarasyonun FIFA Disiplin Kurulu'nun kararının itirazına izin verdi. Cezayı iptal eden Uluslararası Spor Komitesi, söz konusu pankartların Ermenice olduğu için stadyumdaki taraftarlara bir şey ifade etmediğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri