Erdoğan'ın şiddet yasası yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika ziyaretinin son gününde kendisine eşlik eden köşe yazarlarıyla bir sohbet gerçekleştirirken, Kulüpler Birliği'nin Sporda Şiddet yasasında değişiklik talep etmesinin yakışık almadığını söyledi.Başbakan Erdoğan “Ş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika ziyaretinin son gününde kendisine eşlik eden köşe yazarlarıyla bir sohbet gerçekleştirirken, Kulüpler Birliği'nin Sporda Şiddet yasasında değişiklik talep etmesinin yakışık almadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan “Şike tartışmalarıyla ilgili yeni kanun talebi var. Siz nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Bizim önümüze böyle bir metin gelmedi. Bakanımızı ziyaret etmişler. Bu konuda bundan önceki yasa tasarısını kendileri getirdiler,  arkasında durdular rica minnet yalvar yakar. Şimdi kalkıp meclisin kapanmasının son günü olan bir işi tekrar önümüze getirmeleri pek yakışık da almıyor. Biz yine de kendilerine 'Nedir görelim, ama bizim kanun yapma anlayışına yakışmıyor' dedik. Böyle yaz boz olmaz. Böyle bir netice doğmuşsa, böyle bir neticenin içinde yer alanlar, tabi ki bedelini ödemek zorundalar. Bunlar olacak işler değil. Buna rağmen nedir yaptığınız görelim bakalım dedik”.
 
“TCK'dan bile ağır”
Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile vakıf üyeleri, şiddet yasası değişikliği için TBMM'de bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve siyasi parti temsilcileriyle görüşüp, olumlu yanıt alındıktan sonra açıklama yapan Demirören cezaların, TCK ve Ticaret Kanunu'ndaki cezalardan daha ağır olduğunu belirtti. Başkan, “Kanun değişikliği talebimizin toplumsal bir olay olarak algılanmasını istiyoruz. Biz sadece cezaların düşürülmesi veya bir takımın küme düşmesini engellemek arzusunda değiliz” diye konuştu.

Yıldırım Demirören, “Yelpaze olarak birinci uygulamada cezanın daha düşük, iki ve üçüncü uygulamada daha yüksek, eğer bahis ve iddia varsa daha ağır ceza olmasını talep ediyoruz. İnönü Stadı'ndaki bir maç için Ortaköy'de olan taraftar olayından kulüp ve yöneticilerin çok rahat ceza alabileceği bir kanun olduğundan bazı maddelerinin değişmesini istiyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri