Bahaddin Güneş “dünyanın en mutlu insanı olacağım” dedi ve ekledi! “Biz Trabzonspor’dan vazgeçemeyiz”

Hekimoğlu Trabzon Teknik Direktörü Bahaddin Güneş’ten Haber61’e önemli açıklamalar...

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Hekimoğlu Trabzon Teknik Direktörü Bahaddin Güneş Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

Takımın durumu, genç oyunculara bakışı, Trabzonspor’un şampiyonluk yarışı ve Türk Futboluna dair değerlendirmelerde bulunan Bahaddin Güneş, "oyuncu yetiştirerek Trabzonspor’a verirsek dünyanın en mutlu insanı olacağım” dedi.

İşte Bahaddin Güneş’in açıklamaları;

“BİZ TRABZONSPOR’DAN VAZGEÇEMEYİZ”

Her şeyden önce başkanımıza teşekkür etmek lazım. Güzel duygularınız için sizlere teşekkür etmek lazım. Ama gerçeklerden ve doğrulardan da kaçmamak lazım. Ben göreve başladığım zaman Celil Hekimoğlu bana çok destek verdi ve o projelerin içindeki doğrusunu da söyledi. Trabzonspor abi takımımız biz Trabzonspor’dan vazgeçemeyiz. Oraya da oyuncu yetiştirmek bizim açımızdan olması gerekiyor. Onu da büyük ihtimalle daha yolumuz uzun ama yapmaya çalışıyoruz. Aldığımız 3 tane oyuncu var. Trabzonspor’un oyuncuları bir tanesini milli takıma gönderiyoruz. Hakan Yeşil’in daha yaşı 19. Kerem Baykuş ve Tunahan’ın da konumu belli. Onlarda ivme yakalamaya çalışıyor. Bizim de gayemiz bu olması lazım. Bana göre bu sene Celil Başkan güzel bir projeye imza attı. O beni rahatlattı. Bu arada da bu başarı geldi. Başarıdan kaçamazsın çünkü bizim mayamızda var. Trabzon halkının futbolunda var hedef çizmek. Bu hedefte gelebilir diye düşünüyorum ama ondan önemlisi burada yaş ortalaması 21-22 arası olması Trabzonspor’a oyuncu vermemiz bizi sevindirecek olaylardan bir tanesi. Futbolcu kardeşlerimi görüyorsunuz şimdi antrenmanda. Biz her şeyden önce başladığımız zamanda aynı şeyleri söyledim. Bir idealiniz olsun bir yerlere gelmek için Trabzonspor’a hizmet etmek için, Türk futboluna hizmet etmek için önce kazasız belasız bir lig nasip eylesin demiştim. Son zamanlarda o şanssızlığımız var.

GENİŞ KADROMUZ YOK AMA FEDAKÂRCA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR VAR

En az 4-5 oyuncumuz kupa maçında da sakatlandı. Mecburiyetten değiştirmek zorunda kaldım. Çünkü eksik oyuncumuz var, arkada oyuncumuz yok. Geniş kadromuz yok ama fedakârca çalışan çocuklar var. Her şeyden mutlu olduktan sonra, sevgi arkadaşlık olduktan sonra gittiğim kulüplerde de bu böyle oldu burada da aynısı oldu. O ivmeyi yakaladık çok güzel bir yere geldik. İnşallah bu kaybetmeme alışkanlığımız devam eder. Çünkü bu bize moral ve motivasyon sağlıyor. Bu anlamda sizlere de Celil Başkanda teşekkür ederim.

BAŞARILI BİR KİŞİYİ TRABZON’UN YUKARI ÇIKARTMASI LAZIM

Bu bizim içinde geçerli sizler içinde geçerli. Seni ben yıllardır tanıyorum, basın medya içinde bu geçerli. Bizim insanımızın yukarıda olması bizi sevindirir. Başarılı bir kişiyi bence Trabzon’un yukarı çıkartması lazım. Sizlerde de bizlerde de aynı olması gerekiyor. Destek vermesi gerekiyor. Kıskançlıkları bırakıp nasıl Trabzon futboluna hizmet ederiz diye bize destek vermeleri lazım. Ben gittiğim yerlerde bu desteği de gördüm. Cesurluk yaptım. Barış Alper Yılmaz bugün Rizespor’un amatör takımından gelip Ankara Demirspor’da benimle bir çıkış yapıp bugün Galatasaray kulübünde oynaması beni sevindiren mutluluk verici veya Seyfettin Aliyaşar Afyonspor’da oynarken Rizespor’a gitmesi oda aynı şekilde bunlar milli takım oyuncusu oldu. İkisi de şimdi Hakan Yeşil olduğu gibi bizim Burak diye bir oyuncumuz var. Hatayspor’da stoper oda orada Süper ligde oynuyor. Bu oyuncuların yaşları 21-22 şimdi buradan da oyuncu çıkartalım. Dediğiniz olay doğru, o desteği alırsak ki başkan bu konuda bana çok destek veriyor. Bundan kaçınamayız gerçekten. Hırslı, o hırsı bize yansıtıyor. Bizde oyunculara yansıtıyoruz. Bunu da başarırsak daha da çoğaltırsak Trabzonspor’a da verirsek dünyanın en mutlu insanı olacağız. Abdullah hoca bu konuda gerçekten kendisini ziyaret ettiğimizde bizi çok güzel şekilde ağırladı. Başkanımızla gittiğimiz zaman bize de destek verdi. İçten duygularını söyledi. Bizde aynı özveride Trabzonspor’un şampiyon olmasını istedik. Çünkü Trabzon bunu hakediyor bence.

ABDULLAH AVCI İLE DİYALOĞUNU ANLATTI

İlk alındığı zaman Abdullah Avcı bana bunu sorduklarında aynısını söylemiştim. Çok karakterli bir kişi sabretmek lazım ve bence de karşılığını alıyor Trabzonspor. Abdullah Acı ile geçen gün şöyle bir diyalog geçti aramızda dedim ki “hocam içimden geldi. İlk defa konuşuyorum bu takım bu yıl şampiyon olacak.” Abdullah hocanın yüzü güldü dedi ki “dile benden ne dilersen” dedim ki “sonra dileriz.” U19 maçına gittik orada da karşılaştık dedim “hocam sözünü unutmadın değil mi?”, “yok unutmadım” dedi. Ben o ışığı görüyorum Trabzonspor’da ama taraftarda bu desteği verdiği sürece sizler de medya olarak çok fazlası ile destek veriyorsunuz. Trabzonspor inşallah şampiyon olur. Bu şehre de yakışır.

TUNAHAN, KEREM VEYA HAKAN…

Ben U19 maçına gittim. Mümkün olduğu sürece bizim alt yapıya da gidiyorum. Oradan oyuncu çıkabilir, çıkma olasılığı da çok fazla. Tunahan, Kerem veya Hakan’ı Turgut Kural bizimle birlikte hep takip ediyor. Onların durumunu soruyor ve aynı zaman da çıplak gözle bakıyor. Abdullah hoca da gelip seyrediyor. Bizde onları nasıl verim alıp iyi şekilde oraya geri dönebilirler diye devamlı motivasyon konuşmaları yapıyoruz. Bura da tek sıkıntı şu oluyor. Oyuncunun burayı benimseyip oraya daha kuvvetli dönebilmesi için, hem toplantılarda söylüyoruz, hem oyunda taktikte teknikte söylüyoruz. Bizim de gayemiz o, onlar gibi U19 takımında da oyuncular var. Oradan da oyuncular alınabilir. Sağolsun başkanda o konuda bize destek veriyor. Gözü kapalı oradan futbolcu alıyor. O daha da mutlu oluyor, bizde mutlu oluyoruz. Tutuyor mu, tutuyor şuanda ama yeterli mi yeterli değil. Daha çok üzerine gitmemiz lazım. Daha çok verim almamız lazım. Bunu da yaparsak dünyanın en mutlu insanı olacağım. Trabzon şehrinde yetişmiş, burada şampiyonluk yaşamış bir kişi olarak sağolsun başkanımız bu desteği verdiği için. U19 takımında da önemli oyuncular var. Oradan da oyuncular alırsak bizi mutlu edecek. Çünkü bu ekonomik şartlarda yazık günah yani. Trabzon’da da bizim zamanımızda da aynı idi. Yine aynısı olur diye düşünüyorum. İnşallah olacak diye düşünüyorum.

HAMSİK’İN “1 SAAT ANTRENMAN FUTBOLCUYA YETMEZ” AÇIKLAMASI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ

Bunu bizde yaşıyoruz. Bizde Hakan Yeşil buraya kolay gelmedi. Hakan Yeşil geldi ama fitness hocası var, dışarda da hocası var. Burada çalışıyor, antrenmandan sonra çalışıyor. Gençlerin bazılarında bu çok var. Ve Hamsik gibi bir kaptanları var. Yasin Palaz var. Yasin Palaz bugün 33 yaşında ama antrenmandan sonra kalıyor. Onlara örnek oluyor. Onlara çalışmaları gerektiğini söylüyor. Bunları alanlar futbolcu oluyor, almayanlardan da maalesef kaybolup gidiyor. Ama çok güzel bir örnek bizim takımda da birkaç oyuncu da var. İstiyorum ki sayıları çoğalsın. Bu işte tekrar tekrar çalışmakla yukarıyı yakalayabiliyorsun.

ÜLKE FUTBOLUNDA EN BÜYÜK SORUN İSTİKRAR

Geçen Mourinho 6-0 kaybetti ama yoluna devam etti. İstikrardan yana. Bizde bu yok ama. Ülke futbolunda en büyük sıkıntı o. Yani milli takımda da futbol kulüpleri bazında da neden bu kadar sabırsızız. Bazen sonuçlar gelmeyebilir Ama biz Türk futbolcusunu yetiştirebilirsek, o istikrarı yakalayabilirsek hem ülkenin ekonomisini düzeltiriz, hem futbol olarak da ilerlemiş oluruz. Bu ülkede bunu yapamıyoruz. En büyük sıkıntı o. Söylemde var eylemde yok. Bunu yapalım, burada oyuncu yetiştirelim, milli takım iyi olsun savrulmasın. Ben bir yabancı oyuncuya neden 4 milyon Euro veriyim ki. Hakan Yeşil’e veriyim, Kerem’e veriyim, Tunahan’ıma veriyim 1 milyon TL ama bana hizmet etsin. Doğrusu bu.

ŞAMPİYONLUKTA OLSUN AMA…

Trabzon şehrinde hedefsiz bir yer olamaz. Celil başkanda hedefleri olan bir kişi ama gerçeklerden de kaçınamayız. Bu takım yeni bir olguyla yeni bir takım ruhuyla 22 yaş ortalaması ile beraber güzel bir ivme yakaladı. 2.5 aydır yenilmiyoruz, kupada iyi gidiyoruz. Bizler yenilmeyelim ama bundan daha önemlisi oyuncu çıkartabilirsek bu daha önemli. Bu takım 5 galibiyet 4 beraberlik aldı. Hepsini de yenebilirdi. Haksızlığa uğradık bu yıl ama son maç Turgutlu maçı sıkıntılıydı. Rakip bizi yenebilirdi. Hatalarımızdan ders alıp önümüze iyi bakıp doğru yolda gitmemiz, şampiyonlukta olsun ama şampiyonluktan daha ziyade şuradan oyuncu yetiştirirsem dünyanın en mutlu insanı olacağım.

“BAĞLILIK, DÜRÜSTLÜK VE DOĞRULUĞU YAKALADIĞINDA ŞAMPİYON OLUYORSUN”

O şampiyon olduğumuz dönem yönetim grubu bizim içimizdeydi. Biz uçak gelmediği zaman deplasmana otobüsle gittiğimiz zaman bile Mecit Sarılar, Kenan İskenderler, Turan Alpler, Faruk Özaklar, arkada otobüsün içinde. Kulübün ekonomisi zayıftı. İstanbul’a giderken 14 saatin nasıl geçtiğini anlamazdık. Üç kabak beş kabak derken Faruk abi ne zaman yemek yiyeceğiz derken İstanbul’a varırdık. O arkadaşlık o birliktelik, yönetimin bize güvendiği için biz yönetime güvendiğimiz için. Biz mesela yeni yeni evlenmiştik bir yerden beyaz eşya alacağımız zaman Mecit Sarı abimize giderdik. Gider beyaz eşyayı alırdık. Senet sepet yok. O bize inanıyor, biz ona inanıyorduk. O bağlılık o dürüstlük o doğruluğu yakaladığın sürece şampiyon oluyorsun. Bir kere güzel duygular var. Ben bunu az önce oyuncularıma da anlattım. Ben Samsunspor’da hoca olarak Hüseyin Kalpar ile şampiyonluk yaşadım. Son iki ayımı üçlü turnuvalarla, psikolojik olarak biz şampiyon olduk. Yoksa fiziksel olarak tabi ki lazım, fizikselden daha ziyade bence psikolojik olarak oyuncuyu inandırabiliyorsan, doğru şeyleri söyleyebiliyorsan, hocasına da inanıyorsa bu anlamda da şampiyon olursun veya hedefe gidersin diye düşünüyorum.

GENÇLERİN EKSİKLERİ GİT GELLER

Gençlerde eksik olan bazen git geller yaşanıyor. Bunlar dışarıdan hele Trabzon buna çok müsait. Biz oyuncuya doğruyu anlatmaya çalışıyoruz ve analizlerle de gösteriyoruz. Trabzon şehrinin en büyük sıkıntısı şu; ben burada oyuncuyu düzeltirken dışarısı ona diyorsa ki “sen çok iyisin, bu hoca seni oynatmıyor” bu o futbolcuyu yanlışa götürüyor. Yoksa hangi hoca Krem Baykuş’u da, Tunahan’ı da, Muhammet’i de, Ethem’i de Özkan’ı da niye oynatmasın ki. Çünkü bende o oyuncuyu kazanacağım o oyuncuda kazanacak. Bizim en büyük yanlışımız bu. Çok çabuk yaralıyoruz.

AŞAĞIYA ÇEKMEYELİM, KENDİ İNSANIMIZI YUKARI ÇIKARALIM Kİ KATKISI OLSUN

Biz buranın çocuğuyuz. Biz olduk değil Trabzon futboluna nasıl yararımız olacaksa, faydamız olacaksa onu anlatmaya çalıştık. Dediğim gibi aşağıya çekmeyelim. Sizlerde bizlerde kendi insanımızı yukarı çıkaralım ki buraya katkısı olsun. Biraz o konuda kırgınlığım vardı. Bu konuda benim bu söylemlerimi gündeme getirdiğin için sana ayrıca çok teşekkür ederim.

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri