Araklı'dan Mesaj Var

Araklıspor Reklam ve Halkla ilişkiler sorumlusu Osman Çebi, Araklılı esnaf ve işadamlarına seslendi.Çebi, Kulübü sevdirme, halkı, esnaf ve iş adamlarını kaynaştırma adına yönetim olarak yaptıkları görüşmelerde kendilerine ön yargılı davrandıklarını savund

Araklıspor Reklam ve Halkla ilişkiler sorumlusu Osman Çebi, Araklılı esnaf ve işadamlarına seslendi.

Çebi, Kulübü sevdirme, halkı, esnaf ve iş adamlarını kaynaştırma adına yönetim olarak yaptıkları görüşmelerde kendilerine ön yargılı davrandıklarını savundu

Tüm Takımlarının Sorunu

İkinci Lig B Kategorisi'ndeki Trabzon temsilcilerinden Araklıspor'un Reklam ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Osman Çebi hemen hemen tüm takımların sorunu olan bir konuya dikkat çekti. Oluşturdukları yönetim olarak esnafın takıma karşı bakışını değerlendirdiklerini bununla da esnaf ve iş adamlarının takıma yaklaşmaya çekindiklerini tespit ettiklerini dile getiren Çebi, maddi beklenti içerisinde olmadıklarını söyledi. Esnaf ve iş adamlarının öncelikli olarak Araklıspor'a sürekli maddi destek isteyen bir kulüp olarak bakmaması gerektiğini belirten Çebi şunları söyledi:

Herkesi Kaynaştırmak Gerek

“Bir nebze olsun Araklılı iş adamlarını, esnafı ve taraftarı kaynaştırabilmek için geçtiğimiz günlerde bir gece tertip ettik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Ancak bizim asıl amacımız insanlarda oluşan ön yargıyı kırmak. Araklıspor adına birine gittiğinizde hemen 'acaba para mı isteyecekler' diye tedirgin oluyor. Bizim kimseden para istediğimiz yok. Sadece Araklıspor sevgisini arttırmak ve tüm herkesi bu çatı altında toplamak istiyoruz. Böylelikle biz bıraktığımız zaman bu göreve talip olacak arkadaşların sayısında artış olacaktır.

Tanıtım Çok Önemli

Reklam diyince herkesin aklına hemen kulüp için toplanacak para akla geliyor. Tabi ki kulüp için gelir sağlanacak ancak Araklıspor'un tanıtımı da önemli. Araklıspor'u herkesin bildiği ve yakından tanıdığı bir kulüp haline getirmek buraya talip olacak isimlerin, reklam verecek firmaların da artması demektir. Geçen sezon namağlup unvanımızla birlikte adımızı bir çok yere duyurduk. Ancak daha iyisini de yapabiliriz. Bu sezon bir ekip oluşturacağız ve tüm deplasmanlara gideceğiz. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Dışarıda bir çok iş adamımız var, bunları da Araklıspor'a hizmet etmeye davet edeceğiz.

Sezon Açılışına Davet

Şimdi güzel bir sezon açılışı yapmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta yapmayı planladığımız açılışımızı Araklı'da yapacağız ve herkesi davet edeceğiz. Araklıspor'u halkla bütünleştireceğiz. Araklılı Araklıspor'u sahiplenmeli. Zaten öncelikli hedefimiz Araklıspor'u Araklı'ya sevdirmek. Geçen sezon şampiyon olmamıza rağmen bazı insanlarımız tebrik etmeye bile çekiniyorlar. Araklıspor'a yaklaşmaya korkuyorlar. Çünkü hemen para istenileceği düşünülüyoruz. Hayır efendim herkes gelsin. Öncelikle bir bütün olalım. Bu durumda olmak büyük bir acıdır.

Kimseden Beklenti Yok…

30 Bin nüfuslu Araklı'da bin 500 kombine satmayı hedefliyoruz. Ancak gönül isterdi ki bunu biz yapmayalım da halk kendi gelsin talep etsin. 5 Ytl'lik maç bileti için 'bu maçı nasıl bedava izlerim' hesabı yapmak Araklıspor'u sevenlere yakışmaz. Kültür düzeyi yüksek insanlar arasında böyle bir davranış olmamalı. Maddi olarak biz zaten 21 kişilik bir yönetim kuruluyla bu yola baş koyduk. Biz bu işi yapacağız ancak bizden sonra da bu işi sürdürecek insanlar bulunabilmesi için Araklı halkından takımlarına sahip çıkmalarını istiyoruz.

Manevi Destek Yeterli

Beklentilerimiz maddi değil manevidir. İnşallah bundan sonra daha iyi olur. Araklıspor'u her kademeden insana sevdirmek istiyoruz. Para istemiyoruz ancak talep eden esnaflarımız stat içine reklam verebilirler. Zaten 500 Ytl maliyeti olan sezonluk panolar için bin ytl katkı payı talep ediyoruz. Tabi bu rakam talebe göre arttırılabilir. Burası gelir üreten bir ticaret hane değil. Dolayısıyla bir şekilde Araklıspor ayakta kalmalı. Bu durum bütün futbol takımları için geçerli. Türkiye'deki dört büyük kulüp haricindekilerin yüzde 90'nı aynı sıkıntılarla uğraşmasına karşın biz öncelikle bu işi Araklıspor'u Araklı'ya mal etmekle aşabileceğimizi düşünüyoruz.”



Günebakış





İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri