Alioğlu: Favori TS'dir diyemeyiz

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Dr. İhsan Alioğlu, Galatasaray ile çok önemli bir maç oynayacaklarını ancak bunun lig şampiyonluğuna etki etmeyeceğini söyledi.Alioğlu, takımla birlikte çalışmalara başlayan İbrahim Yattara'nın ise kaldığı yerden devam et

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Dr. İhsan Alioğlu, Galatasaray ile çok önemli bir maç oynayacaklarını ancak bunun lig şampiyonluğuna etki etmeyeceğini söyledi.

Alioğlu, takımla birlikte çalışmalara başlayan İbrahim Yattara'nın ise kaldığı yerden devam ettiğini belirtti.

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Dr. İhsan Alioğlu, Galatasaray maçı öncesi takımda sakat futbolcunun bulunmadığını ve milli takımlarda bulunan oyuncular dışında tam kadro çalıştıklarını belirterek, "Galatasaray maçı öncesi takımda sakat futbolcu yer almıyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde bazı arkadaşlarımızın önemli olmayan sakatlıkları vardı. Bu futbolcularımızın yokluğunda çalışmalarımızı sürdürmüştük. Şu anda ise milli futbolcular dışında tam kadro olarak sahadayız. Takımda hava, ortam ve atmosfer iyi. Kısacası Trabzonspor cephesinde her şey yolunda" diye konuştu.

Başkan Sadri Şener'in, "Galatasaray'ı geçersek bizi kimse engelleyemez" sözlerinin hatırlatılması üzerine Alioğlu, "Başkanımız yılların futbol adamı. Bu kulübü layıkıyla temsil ediyor. Takımını görmek istediği, hayal etitği ölçülerde aktarıyor. Ama lige baktığımızda uzun bir maraton var. Bu maratonda hafta sonu oynayacağımız maç çok önemli ama neticesi lig şampiyonluğuna etki etmez" dedi.

Galatasaray'da yaşanan gelişmeler üzerine rakipleriyle oynayacakları zorlu karşılaşmada "Favori Trabzonspor'dur" sözünü kullanmanın futbol adına yanlış olacağını belirten Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu, "İki gün önce Bosna Hersek ile oynanan milli maçta takımın yarısı Galatasaraylıydı.
Bu, Galatasaray'ın iyi bir takım olduğunu gösteriyor. Oyuncularının belli bir değer olduğunu gösterir. Ama bu bizi ürkütmüyor. Çünkü, biz henüz milli takımdaki oyuncu sayısını istediğimiz düzeye taşımamış olsak dahi genç yeni birbirine kaynaşmış duygu bütünlüğünü sağlama manasında baya mesafe almış oyunculardan kurulu bir takımız. Yabancı oyuncularımız da takıma adapte oldular. Biz kendi sistemiz içerisinde oldukça iddialı olduğumuzu düşünüyoruz" diye konuştu.
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'da yaşanan teknik adam krizlerinin Trabzonspor için bir avantaj olmayacağını ifade eden Alioğlu, şöyle konuştu:

"Trabzonspor için somut tek avantaj sezon başında takıma dahil ettiğimiz oyuncuların takıma adapte olmuş olmasıdır. Biz kafamızdaki iddialı takımı kurabilirsek, ligin diğer olmazsa olmazı olan İstanbul takımlarının olumsuzluklarından kendimize pay biçmeyiz. Trabzonspor şimdiye kadar böyle bir beklenti içerisinde olmamıştır. Biz bu yıl bu manada baya mesafe aldık.

Fenerbahçe'nin futbolunu, içinde bulunduğu durumu tartışmak bizim geleneğimizde yoktur. Temennimiz, Türkiye futbolunun ileriki hedeflere
taşınmasında tüm takımların katkısı olsun. Başka takımların olumsuzlukları üzerinde başarı inşa etme düşüncesinde değiliz."

Takımla birlikte antrenmanlara başlayan İbrahim Yattara'nın Trabzonspor şehri ile özdeşleşmş olan bir futbolcu olduğunu belirten İhsan Alioğlu, "Yattara, gitme aşamasında da hiçbir şekilde buradan ayrı olamayacağını ifade etmiştir. Malum, işleyiş gerçekleşmedi ve burada kaldı.

Duygusuyla, düşüncesiyle ve fizik durumuyla birlikte sahalarda. Hiçbir kırgınlığı ve olumsuzluğu yok. Kaldığı yerden devam ediyor" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri