Alanzinho TS'nin 9. Brezilyalısı

Trabzonspor'un 1 yılı opsiyonlu 4.5 yıllık anlaşma yaptığı Brezilyalı oyuncu Alanzinho Bordo-mavili takımın kadrosuna kattığı 74. yabancı oyuncu olurken, bugünü kadar Bordo Mavili formayı giyen 9. Brezilyalı oyuncu olacak. Trabzonspor'da bugüne kadar 5 kı

Trabzonspor'un 1 yılı opsiyonlu 4.5 yıllık anlaşma yaptığı Brezilyalı oyuncu Alanzinho Bordo-mavili takımın kadrosuna kattığı 74. yabancı oyuncu olurken, bugünü kadar Bordo Mavili formayı giyen 9. Brezilyalı oyuncu olacak.

Trabzonspor'da bugüne kadar 5 kıta, 31 ülkeden toplam 73 yabancı oyuncu görev yaptı. Bordo-mavili ekip, bugüne kadar yaptığı yabancı transferlerde rotayı en çok Brezilya'ya çevirdi. Brezilyalı futbolcular 9 transfer ile Bordo Mavililer'in lig tarihinde ilk sırayı alırken, bu ülkeyi 6'şar oyuncu ile Gürcistan ve Yugoslavya kökenli futbolcular takip etti. Bordo-mavili takımda 5'er Belçikalı ve Ukraynalı, 3'er Makedon, Nijerya ve Ganalı, 2'şer Alman, Kamerunlu, Gineli, Çek, Polonyalı, Sırp, Hırvat ve Bulgar
ve birer tane de Rumen, Danimarkalı, Azeri, İngiliz, Norveçli, Perulu, Arjantin, Senegal, Arnavut, Avustralyalı, Fransız, Güney Koreli, Burundili, Belaruslu, Hollandalı, Mısırlı ve İsveçli futbolcu transfer etti.

Trabzonspor tarihinde en fazla oyuncu transferini Güney Amerika ülkesi olan Brezilya'dan gerçekleştirdi. Oliveria Da Costa, Eduardo, Jarro, Da Silva, Aurellio, Jefferson, Eller, Marcelinho ve son olarak Alanzinho transfer edilirken, Bordo-mavililerin Brezilyalı oyunculardan yana pek de şanslı olmadığı görülüyor.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener, bordo-mavili kulüpde görev yaptığı dönemlerde 17 yabancı oyuncu transferi yaptı. Şener'in daha önce görev yaptığı dönemde Victor, Yuri, Cyzio, Gusiev, Kotehorov, Beradze, Şota ve Arçil gibi yabancı oyuncuları transfer edildi.

Sadri Şener'in ikinci kez takımın başına geldiği son dönemde ise 9 yabancı oyuncu transfer etti. Gustavo Colman, Hrvoje Cale, Rigobert Song, Tony Sylva, Promise Isaac, Faty Papy ve Alanzinho transfer edildi.

Bordo-mavili kulüp ayrıca sözleşme imzaladığı ancak kadrosuna katmadığı KAS Eupen takımından Christian Brüls ve Maastricht takımında kaleci Ruud Boffin ile gelecek sezon için anlaşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri