Zorlu çıtayı yükseltiyor

Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek beş yıldızlı oteli olma unvanını koruyan Zorlu Grand Hotel yönetimi tarafından personele verilen eğitim sona erdi. BTO Eğitim ve Danışmanlık Firması Genel Müdürü Erhan İmamoğlu tarafından verilen “Yield Managment” (Gelir Y

Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek beş yıldızlı oteli olma unvanını koruyan Zorlu Grand Hotel yönetimi tarafından personele verilen eğitim sona erdi. BTO Eğitim ve Danışmanlık Firması Genel Müdürü Erhan İmamoğlu tarafından verilen “Yield Managment” (Gelir Yönetimi) eğitimi 2 gün sürdü.

BTO Eğitim ve Danışmanlık Firması Genel Müdürü Erhan İmamoğlu,
İmamoğlu, 2002 yılında Çırağan Sarayı'nda 6 yıl süreyle görev yaptığını söyledi. İmamoğlu, turizm ve otelcilik sektöründe ilk defa otelciliğin dışında bir sektörden üst düzey bir yönetici alındığına işaret ederek, “Kurduğum danışmanlık firması ile hem danışmanlık hizmeti verip hem de otel üst düzey yöneticisi olarak görev yaptım” dedi. 2000 yılından itibaren eğitim vermeye başladığının altını çizen İmamoğlu şunları söyledi: “2006 yılında Çırağan'dan ayrıldıktan sonra tek işim bu oldu. Anadolu'yu geziyorum, ama Karadeniz'e ilk defa geldim. Zorlu Grand Hotel beni çok etkiledi. Örneğin birkaç detay var, mesela, coffe-berak'deki servis, servis hizmetlerindeki prosedüre uyulması konuları. İstanbul, Ankara gibi büyük illerdeki otellerde bulamayacağınız otel standartlarına sahip bir otel Zorlu Grand Hotel.”
Eğitimlerin kişisel gelişim anlamında büyük katkılar sağladığına vurgu yapan İmamoğlu, “Bireyin ufkunu açmak anlamında, gelir anlamında katkı sağlıyor. Bireylerin biraz daha farklı ve ekonomik bakmaları, kuruma da daha çok para kazandırmaları olasılık dahilinde oluyor. Profesyonellik nasıl olurmuş, bunun sonucu da nasıl nakde dönüşürmüş, bunu göstermeye çalışıyoruz” dedi.

İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ
Zorlu Grand Hotel İşletme Müdürü Ali Şahin, eğitim seminerlerinin; krizle beslenmemeyi, krizin dışında da turizm sektöründe başarılı ve daha disipline olunabileceğini gösterdiğini söyledi. Şahin, “Bölge olarak, il olarak turizmden önümüzdeki yıllarda daha büyük oranlarda katkı alabileceğimiz dönemleri yaşıyoruz. İşletme olarak kendimizi nasıl daha disipline eder ve ekonomik anlamda katkı sağlarızın hesabını yaptık. Gerekli istişarelerde bulunduk. Bölgemizde ve Trabzon'da kazandığımızın bir kısmını eğitime harcayarak personelimizi eğitiyoruz. Krizden nemalanmaya çalışmıyoruz. İşletmemizi her gün yenileyerek, standartlarımızı yükselterek, insana değer vererek, bunu da insanlara yaptığımız yatırımla anlatmaya çalışıyoruz. Günübirlik olaylarla değil, uzun vadeli bakarak şehrimizi ve otelimizi planlamaya çalışıyoruz. Bölgeye yatırım yapan insanlara sahip çıkılmasını istiyoruz.

Her yıl farklı birimlerde eğitimler düzenlediklerini hatırlatan Zorlu Grand Hotel İşletme Müdürü Ali Şahin, “Bu yılın son eğitimi buydu. 2009 yılı itibariyle de yeni eğitimlerimiz olacak. Personelimiz bu tür eğitimlere çok sıcak bakıyor. Zaten personelden gelen talepler doğrultusunda karar alıyoruz. Önümüzdeki yıl için de planlamalar şimdiden başladı” ifadelerini kullandı.

Nurgul GÜNAYDIN



İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri