Vural Bakan Dinçer'e sert çıktı

 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ‘4+4+4’ü PKK’lılar istemiyor’ diyen Milli Eğitim Bakanı’nın millete hakaret ettiğini ve milletten özür dilemesi gerektiğini belirterek, “Kürtçe seçmeli ders koyuyorsun, Kürtçe enstitülerini ballandıra ballandıra anlatıy

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ‘4+4+4’ü PKK’lılar istemiyor’ diyen Milli Eğitim Bakanı’nın millete hakaret ettiğini ve milletten özür dilemesi gerektiğini belirterek, “Kürtçe seçmeli ders koyuyorsun, Kürtçe enstitülerini ballandıra ballandıra anlatıyorsun, KPSS sınavını PKK ve KCK’ya teslim ediyorsun, ondan sonar da 66 aya karşı çıkanları ‘PKK’lılar karşı çıkıyor’ diye eleştiriyorsun” dedi. 

 

Vural, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ile Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Eğitim döneminin başladığını, ancak derslik, sıra ve öğretmen olmadığını, velilerin rapor peşinde koştuğunu belirten Vural, “Türkiye’nin bu manzarası karşısında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer sıkılmadan, bu kadar erken yaşta okul disiplinine alınmayla ilgili eleştirilere karşılık ‘bunu PKK’lılar istemiyor’ demek suretiyle bu millete hakaret etmiştir. Bu milletten özür dilemesi lazım. Senden Milli Eğitim bakanı olmaz; önce senin eğitim alman gerekiyor. Bu ne biçim bir laftır” dedi.

 

Daha önce ‘ dört artı dört artı dört, dert artı dert artı dert’ dediğini hatırlatan Vural, “Artık yok artı yok artı yok. Derslik yok, öğretmen yok. Sınıf yok. Bahçelere prefabrik derslik kuracaklarmış. Bir önceki Milli Eğitim Bakanı ‘4+4+4 tartışılmadı’ diyor. Bunun sıkıntısını hep birlikte çekeceğiz. Sen daha kendi eski Milli Eğitim bakanını bile ikna edememişsin de 5.5 yaşındaki çocukları nasıl ikna edeceksin? Kalkmış bir de bunları PKK’lı ilan edecek kadar gaflette bulunuyor. Sen git önce PKK’ya hizmet eden politikalarını eleştir. PKK istiyor diye Kürtçe seçmeli ders, Kürtçe eğitim sistemine sokma gayretleri senin değil mi? Bir taraftan PKK terör örgütünün, siyasal Kürtçülüğün istek ve arzularını yerine getirmek için çabalayan bir Milli Eğitim bakanı, ondan sonra çocukları okul öncesi eğitime alın diyenleri PKK’lı ilen eden bir yaklaşım tarzı. Kürtçe seçmeli ders koyuyorsun, Kürtçe enstitülerini ballandıra ballandıra anlatıyorsun, KPSS sınavını PKK ve KCK’ya teslim ediyorsun, ondan sonar da 66 aya karşı çıkanları ‘PKK’lılar karşı çıkıyor’ diye eleştiriyorsun” diye konuştu.

 

“SİZ KİM OLUYORSUNUZ?”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon programında söylediği ‘Rapor alanları ben evlatlarına ihanetle vasıflandırıyorum. Niye? Benim evladım gerizekalı diyor’ şeklindeki açıklamasını tablet bilgisayarından dinleten Vural, şunları kaydetti:

 

“Yeter artık be. Siz kim oluyorsunuz, kendinizi ne zannediyorsunuz ya. Aziz Nesin’i geçtiniz be. Bu milletin evlatlarına garizekalı diyen bir yaklaşım tarzını bu millet hak etmiyor.

 

Sen 7 yaşında okula gittin de Başbakan oldun. Kaç yaşında gittin? ‘Gerizekalı’ diyor… Milletimizin aklıyla alay etmeyin, zekasıyla alay etmeyin. Bunu doğrudan doğruya milletimize hakaret olarak görüyorum ve gerçekten milletimiz bir özür bekliyor. Bu çocuklar da okur, hem de öyle bir okur ki… Bu çocuklarımızı gerizekalı yerine koyan bir zihniyet millete çarpık bakan bir zihniyettir.”

 

Başbakan Erdoğan’ın bir konuşmasında, ‘babasının okumasını istediğini, kendisinin ise futbol kariyerini ilerletmek istediğine’ ilişkin sözlerini izleten Vural, “Bakan okumanı istiyormuş ,yanlış mı yapmış yani. Sen futbolcu olmak istiyormuşsun, bak şimdi başbakan oldun. ‘Okumamak için kaçıyordum’ diyorsun. Kimsenin bu milletin evlatlarına gerizekalı deme hakkı yoktur. Çiftçiye ‘ananı al git’ diyor, çocuklarımıza ‘gerizekalı’ diyor. İşte tablo bu. Başbakan böyle derse, öteki de ‘PKK istiyor’ der. Ama beyefendiler Kürtçe eğitimin önünü açmak için her türlü adımı atarlar” dedi.

 

ASKERİ LOJMANDAN TÜRK BAYRAĞININ İNDİRİLMESİ

Beytüşşebap’taki çatışmada öldürülen teröristin cenazesi geçerken askeri lojmandaki bayrağın askerler tarafından indirilmesine haberine de tepki gösteren Vural, bu olaya ilşikin görüntüleri izletmeyeceğini söyledi. Vural, “Buradan sesleniyorum, bayrağımızın bir lojmandan kaldırılmasına yönelik talimatı kim vermişse… Ey hükümet, buna cevap vereceksin. Biz bu coğrafyada ay yıldızlı barağın her yerde olmasından şeref duyan bir milletiz. Ama bayrak bir ‘tahrik unsuru’ diye eğer böyle bir adım atılmışsa, bunun hesabını bu hükümet vermelidir” dedi.

 

“BABANIN CEBİNDEN Mİ VERİYORSUN?”

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşıyım. Çünkü bu onların ekmeğine yağ sürer’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Bugüne kadar ekmeğine yağ süren kendisi oldu. ‘Ne varsa vereceğiz’ diyen kendisi değil mi? AKP politikaları sayesinde bu boyuta gelmedi mi? Ekmeğine yağ sürdüler, üzerine de bal döktüler” dedi.

 

Arınç’ın TBMM Genel Kurulu’nda söylediği ‘dil hakkı, kültür hakkı, kimlik hakkı ne varsa vereceğiz’ ifadelerini dinleten Vural “Babanın cebinden mi veriyorsun? Egemenliğimizi mi vereceksin? Gelinen nokta artık milletin kanını donduran noktalardır. Bu noktada ya silah egemenliği ya millet egemenliği. Yargının önünü açılmasından neden rahatsızlık duyuyorlar?” diye konuştu.

 

İstanbul’da Suriyeli muhaliflere gayrı nizami savaş eğitimi verildiği belirtilen SADAT kampı ile ilgili bir soru üzerine de Vural, “Yol geçen hanı oldu. Ajanlar kol geziyor. CIA Başkanı bile geldi . Niye gelir? Ajanları var burada. İranlı ajanlar var, Mossad ajanları var. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti devleti gizli ajanlarla örtülü operasyon yapılan bir merkez haline dönüştürülmüştür. Petrus geldi Başbakanla görüştü. Soruyorum, bizim MİT Başkanı ABD’ye gittiğinde Obama ile Bush ile görüştü mü acaba?” dedi.

 

“ÖĞRETMEN ATAMALARI DURDURULLSUN”

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ise, 7-8Temmuz’da yapılan KPSS ile ilgili ciddi iddiaların kamuoyuna yansıdığını, soruların PKK’nın eline geçtiğinin ileri sürüldüğünü belirterek, “ Acaba PKK, ÖSYM’nin elindeki sorulara nasıl ulaştı. Bu iddialar cevap bulmadan 10 Eylül’deki öğretmen atamaları vicdanları yaralayacaktır. Bu iddialar cevaplandırılmadan bu KPSS sonuçlarıyla hiçbir atamanın yapılmaması lazım. Hükümeti uyarıyoruz; iki aydır ne yaptınız? Bu iddiaları cevaplandırmanız gerekirken bu iddiaları dile getiren muhabir hakkına soruşturma açılması manidardır. Bundan sonra KPSS 2012’ye dayalı tüm atamaların durdurulması lazım, ya da yeni sınav yapılması lazım. Çünkü 10 Eylül’den sonra iş işten geçmiş olacak.

Milli eğitim sistemi sistem olmaktan çıkmıştır. Birkaç bürokratın elinde, PKK’nın da bu işe dahil olmasıyla birlikte çığırından çıkmıştır” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri