Volkan değil, Tayyip değişsin

CHP'NİN TRABZON ADAYI BELLİCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Trabzon Belediye Sarayı ve Atapark Alışveriş Merkezi'nin temel atma törenine katılmak üzere geldiği Trabzon'da yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayının mevcut be


CHP'NİN TRABZON ADAYI BELLİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Trabzon Belediye Sarayı ve Atapark Alışveriş Merkezi'nin temel atma törenine katılmak üzere geldiği Trabzon'da yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayının mevcut belediye başkanı Volkan Canalioğlu olduğunu söyledi.

İZDİHAM YAŞANDI

Özel bir uçakla saat 12.00 sıralarında havalimanına gelen Baykal'ı CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve CHP İl Başkanı Necip Yıldız ile çok sayıda partili karşıladı. Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Baykal, VIP Salonu çıkışında seçim otobüsüne binmek isterken aşırı izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı. Güçlükle seçim otobüsüne binen Baykal, bir süre horon ekibinin gösterisini izleyerek temel atma töreni için Atapark mevkiine geçti. Tören alanında da yoğun izdiham ile karşılaşan Baykal, güçlükle konuşma yapacağı alana ulaştı.

"AKILLA İŞ YAPIYORUZ"

Törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, bu arazinin belediye binası ve alışveriş merkezi olması konusunda Trabzon halkının karar verdiğini ifade ederek "Biz ortak akılla iş yapıyoruz. Kararlıyız, ilkeliyiz. Halkımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan CHP Lideri Baykal, Trabzon'a belediye başkanı olacak kişinin kimseyi ayırmayacağını ifade ederek "Küçüğün abisi olacak, büyüğün kardeşi olacak. Trabzonluların her türlü derdiyle uğraşacak. Onların sorunları dertlerini kendi derdi bilecek. Çözer çözemez ama güler yüzü eksik olmayacak. Gece gündüz Trabzonlunun yanında olacak. Trabzonluyu sevecek, mümkünse Trabzonspor'da futbol oynamış olacak. İtirazınız var mı bunlara? Buna uyan birisini ararız. Aramayacağız mı?" diye konuştu.


"TRABZON BU SEÇİMİN FLAŞ KENTİ"

Kalabalığa seslenerek "Başbakan 'Trabzon'un Belediye başkanını değiştirin, Trabzon'u istiyorum' diyor. Başbakan'a gel al mı diyorsunuz ?" diyen Baykal "Trabzon halkı Volkan Bey'i istiyor da, Başbakan mı istemiyor? Başbakan falan dinlemeyiz mi diyeceğiz, yoksa gerekirse başbakanı da değiştiririz mi diyeceksiniz. Volkan'ı değiştireceğimize Başbakan'ı değiştiririz diyorsunuz. Sizden korkulur" şeklinde konuştu.

Baykal, yerel seçimlerin sadece yerelde kalmayacağını vurgu yaparak "Bu bir yerel seçim. Aslında bana öyle geliyor ki bu seçim sadece bir yerel seçim olmayacak. Bu seçim belki de bir genel seçim haline dönüşecek. Böyle bir tehlikeyi herkesin hesaba katması lazım. Sandık tekin değildir. Sandığı bir kere ortaya koydun mu? Ben şunun için bunun için koydum dersin ama o sandık nereye varacak kimse hesabını yapamaz. Bana öyle geliyor ki bu sandık sadece yerel yönetimi değil belki de Ankara'daki hükümeti de

yenileyecek" dedi.

Başbakan'ın İzmir ve Trabzon belediye başkanlığı seçimlerini kazanmak istediğine dikkat çeken Baykal "Trabzon bu seçimin flaş kenti. Başbakan şahsen iddia sahibi, Trabzon'u alacağız diyor. Buraya İzmir'den geldim. İzmirliler diyor ki, o kadar istiyorsan gel de al. Dersini verecekler.

Karadeniz'den de Trabzon'dan da bir ders istiyorum. Bakalım el mi yaman, bey mi yaman. Bakalım Başbakan'ın söylediği mi Trabzonlunun istediği mi?" açıklamasını yaptı.


"Anayasa Mahkemesi derken, Danıştay, YSK derken adaletsizlik yargıdan döndü" diyen Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"YSK dedi ki, bunların belediyeliği devam ediyor. Başbakan çıktı, 'Bu memlekette iki tane mi Anayasa Mahkemesi var' dedi. Anayasa Mahkemesi açıklama yapmaya başladı. Başbakan'ın söylediği yanlış, Anayasa Mahkemesi'nin açıklaması yanlış. Türkiye'nin en saygın büyük hukuk kurumları birbirine ters düşmeye, çelişmeye başladılar. Devlette uyum esas. Organlar birbirine destek olacak. Böyle bir tabloya ülke hiçbir zaman sürüklenmemişti. Hiçbir iktidar devlet kurumlarını birbiriyle çelişir hale sokmamıştı.

Türkiye'yi tekrar sahiplenmek, bütünleştirmek, bu işe dur demek lazım. Herkesin inancı, mezhebi, etnik kökü kendisine. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Kimsenin kimseyi dışlamaya hakkı yok. Bu anlayışları değiştirelim. Son 6 yılda ülke büyük sıkıntıya girdi. Şimdi toparlanmaya ihtiyacı var. Yüzde 47 oy aldılar, 1.5 yıl geçti. Bu süre içinde o seçimin Türkiye için yararlı sonuç verdiğini görebiliyor muyuz. Aldıkları oyu taşıyamadılar. Çok para, çok kudret bazen insanları bozuverir. Adama piyango çıkar, bir

bakarsın aile birliği bozulmuştur, yeni düzen kururken becerememiştir, altında kalır. Kolay iş değildir. Hele hak edip, alın teriyle kazanmamışsan seni bozar. Çok oy da onu taşıyamayan iktidarları bozuveriyor. Demokrasilerde bunlar olur. Yeni bir dönem geliyor. Bu dönemde bir uyarı yapmak, 'dur' demek lazım. Herkese saygı göster tepeden bakma demek lazım. Padişahlara bile senden büyük Allah var diye bağırırdı cemaat. Şimdi uyarı zamanı."

Baykal, Trabzon'un her şeyi olduğunu ancak bir eksiğinin bulunduğunu belirterek "Ankara'da kendisine destek olacak bir hükümeti yok. Bizim Trabzon belediye başkan adayımız Volkan Canalioğlu'dur" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Trabzon Belediye Sarayı ve Atapark Alışveriş Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleşirken, Baykal, törenin ardından havalimanına geçerek özel uçakla İstanbul'a hareket etti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri