Sezer'den Zafer Haftası Mesajı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ''Başımızı her dönemde dik tutabilmek için Cumhuriyetimizi ödünsüzce yaşatmalı, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmalı, genç kuşakların tarihimizi iyi öğrenmelerini ve Atatürkçü düşünceyi özümsemelerini sağlamalıyız''

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ''Başımızı her dönemde dik tutabilmek için Cumhuriyetimizi ödünsüzce yaşatmalı, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmalı, genç kuşakların tarihimizi iyi öğrenmelerini ve Atatürkçü düşünceyi özümsemelerini sağlamalıyız'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sezer, Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sezer, mesajında 30 Ağustos Zaferi'nin, tam bağımsız, ulusal egemenliğe dayanan, laik ve demokratik yeni Türk Devleti'nin kurulmasının yolunu açtığını belirtti.

Cumhuriyet'in sağlam temellerine ve sarsılmaz ilkelerine dayanarak sürekli gelişen Türkiye'nin, geçen yıllar içinde gerçekleştirdiği atılımların gururuyla yarınlarına güvenle bakabildiğini vurgulayan Sezer, şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhuriyeti'ni her alanda yüceltmek, çağdaş uygarlığın güçlü ortaklarından biri durumuna gelmesini sağlamak, Ulus ve Devlet olarak temel sorumluluğumuzdur.
Başımızı her dönemde dik tutabilmek için Cumhuriyetimizi ödünsüzce yaşatmalı, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmalı, genç kuşakların tarihimizi iyi öğrenmelerini ve Atatürkçü düşünceyi özümsemelerini sağlamalıyız."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri