"Polise talimatı ben verdim"

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi olaylarında eylemcilere yönelik polis müdahalesini "Polise talimatı kim verdi diyorlar. Ben verdim." ifadeleriyle açıkladı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarında güvenlik görevlilerine yönelik eleştirile

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi olaylarında eylemcilere yönelik polis müdahalesini "Polise talimatı kim verdi diyorlar. Ben verdim." ifadeleriyle açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarında güvenlik görevlilerine yönelik eleştirilere Erzurum'daki 'Milli İradeye Saygı' Mitingi'nde yaptığı konuşmada cevap verdi. Erdoğan, "Yasaklı olan yerde buna yeltenirsen polis sana su da sıkar, biber gazı da sıkar. Kimsenin kamu düzenini bozmaya hakkı yoktur." dedi.

Erdoğan'ın ilgili açıklamaları şöyle:

"Taksim'deki AKM'de teröristlerin pankartlarıyla illegal, legal örgütlerin paçavralarıyla onu yan yana koydular. Cumhuriyet anıtında yine aynı şekilde bölücülerle Atatürk posterini yan yana koydular. Niye indirmediler bunları.

Yurtdışından döndüm, baktım ki hala duruyor. Artık tahammül sınırlarını aşmıştı. İçişleri Bakanıma 24 saat içerisinde AKM'yi temizleyeceksiniz dedim. Meydanı, Gezi Parkı'nı, anıtı temizleyeceksiniz dedim. Polise talimatı kim verdi diyorlar. Ben verdim. İşgal kuvvetlerini mi izleyecektik.

Oralar temizlendi, Taksim temzilendi, Gezi Parkı temizlendi. Ağaçlar çiçeklerle donatıldı. Şimdi Gezi Parkı'nın vatanşımın hepsi gezecek. Belli bir grubun karargahı değil orası. Kusura bakmasınlar oralar belli bir grubun değil, tüm halkındır. Tursitler buraları rahatlıkla gezmeli. Siz bunlara fırsat vermezseniz kusura bakmayın.

Dün yine meydanı meşgul ettiler, polis uyardı yine çıkmadılar, meydandan bunları polis çıkarmak zorunda kaldı. Böyle bir toplantı yaptınız da polis size gelip su mı sıktı? Yasaklı olan yerde buna yeltenirsen polis sana su da sıkar, biber gazı da sıkar. Kimsenin kamu düzenini bozmaya hakkı yoktur.

AP'den bize saldıranlar, önce dedim siz Yunansitan'a bakın, İngiltere bakın, Almanya'ya bakın. Oralarda polis ne yapıyor görün. Bize böyle saldırmanızı kusura bakmayın yemeyiz. Ankara'da Türk bayrağını yaktılar, CHP ne yaptı. Sadece seyretti. CHP'nin vekilleri benim polisime ana avrat küfür etti."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri