Oy pusulasında yerler belli oldu

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için bugün kura çekimi yapıldı. TBMM'de grubu bulunan 4 parti son dörde kalırken, AK Parti oy pusulasında 18. sırada, CHP 8, MHP 3, DTP 6. de sırada yer alacak. Seçim takvimine göre bugün

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için bugün kura çekimi yapıldı. TBMM'de grubu bulunan 4 parti son dörde kalırken, AK Parti oy pusulasında 18. sırada, CHP 8, MHP 3, DTP 6. de sırada yer alacak.

Seçim takvimine göre bugün yapılan kura çekimi ile siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri belli oldu. Adalet Bakanlığı ek binasında yapılan kura çekimine 29 Mart yerel seçimlerine katılacak 21 partiden 20'sinin temsilcisi katılırken, ÖDP temsilcisi ise katılmadı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın ve üyeler, siyasi partilerin kurada isimlerini çekerken, siyasi parti temsilcileri ise sıralamadaki kuraları kendileri çekti. Kurada, TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi parti son dörde kaldı. Yapılan kura çekiminde sıralama şöyle oldu:

"1- Sosyal Demokrat Halk Partisi
2- Anavatan Partisi
3- Milliyetçi Hareket Partisi
4- Liberal Demokrat Parti
5- Demokratik Sol Parti
6- Demokratik Toplum Partisi
7- İşçi Partisi
8- Cumhuriyet Halk Partisi
9- Hak ve Özgürlükler Partisi
10- Büyük Birlik Partisi
11- Barış ve Demokrasi Partisi
12- Millet Partisi
13- Özgürlük ve Dayanışma Partisi
14- Türkiye Komünist Partisi
15- Genç Parti
16- Demokrat Parti
17- Saadet Partisi
18- Adalet ve Kalkınma Partisi
19- Bağımsız Türkiye Partisi
20- Emek Partisi
21- Halkın Yükselişi Partisi."

AK Parti adına kuraya katılan Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, kura çekiminin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Aydın, bir gazetecinin 'Siz gelirken kaçı çekmeyi bekliyordunuz?' sorusuna, "Hayırlı bir sonuç bekliyordum. Herkes en başta, en sonda olmayı tercih eder ama AK Parti'nin gönlümüzdeki yeri bellidir. Geçen seçimde ortalardaydı ama yüzde 47 ile seçimi aldı. Bu seçimde de asgari bu düzeyde oy alacağımızı tahmin ediyorum" karşılığını verdi.

Aydın, 'Şans getireceğine inanıyor musunuz?' yönündeki bir soru üzerine de, "İnanıyorum, sona kalmak da bir şanstır" dedi. Bir gazetecinin 'Atasözlerimiz böyle demiyor. Sona kalan dona kalır mı?' sorusu üzerine ise Aydın, "Hayır kesinlikle. Kuramızı çektik hiç zorlanmadan. Belliydi zaten yerimiz. Halkın gönlündeki yerimiz bu seçimde de tescillenecek" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri