Olmuş İle Ölmüşe Çare Yok

DP Şişli İlçe Başkanlığını ziyaret eden Keçeli, partililerle yaptığı konuşmada, bu sonucun başlarına ilk kez gelmediğini belirtirken bu davaya sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

DP Şişli İlçe Başkanlığını ziyaret eden Keçeli, partililerle yaptığı konuşmada, bu sonucun başlarına ilk kez gelmediğini belirtirken bu davaya sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Keçeli, ne sonuç alınırsa alınsın, bir partiyi iktidar yapan şeyin teşkilat, yücelten şeyin ise parti lideri olduğunu kaydetti. Partililere, üzülmemeleri gerektiği konusunda telkinde bulunarak, moral veren Keçeli, ''üzülmekle hasımlarını sevindireceklerini'', seçimlerin artık bittiğini ve kazanan partiyi tebrik ettiklerini söyledi.

Keçeli, ''Bu bir maçtır. Biz şimdi dibe vurduk. Dipten sonra çıkacağız'' dedi. Yeniden çalışarak sıfırdan başlayacaklarını ifade eden Keçeli, önlerinde yerel seçimler olduğunu ve şimdiden hazırlık yapmaları gerektiğini kaydetti.

Keçeli, davanın büyük olduğunu, bu davanın arkasında Süleyman Demirel ve Hüsamettin Cindoruk gibi duayenlerin bulunduğunu ve kimsenin merak etmemesi gerektiğini ifade etti.

Orhan Keçeli, ''(Olmuşla, ölmüşe çare yok) derler. O yüzden yeni bir sayfa açacağız. Ben şimdilik hiçbir yere aday değilim. Görevim devam ediyor. Parti olarak yarın saat 14.00'te toplantımız var. Parti tüzüğüne göre bir yol haritası çizeceğiz. Sonraki dönemde büyük kongremiz var. Kongreden önce de herkesin görevinden istifa etmesi gerekir'' şeklinde konuştu.

SORULAR

Soruları da yanıtlayan Keçeli, bir partilinin, ''DP'ye alışamadık, eski adımızı geri istiyoruz. Bunu sağlayın'' şeklindeki ifadesi üzerine, ''Bu, büyük kongre olduğunda teklif edilir. Büyük kongre kabul ederse her şey olur. Partinin adı da amblemi de değişebilir'' dedi. Bir partilinin, ''İstanbul teşkilatından rahatsızız, değiştirilebilir mi?'' şeklindeki sorusunu Keçeli, ''Bu bizim elimizde değil'' diye yanıtladı.

Aynı partilinin, ''Şu birleşme senaryosu anamızı ağlattı. Hayatımız boyunca ANAP ismi bize her zaman engel oldu'' demesi üzerine de Keçeli, ''Bu görüşe katılmıyorum. Birleşip çoğalacağız. Başka yol yok. Herkesi alacağız, biz de içinde olacağız. Çok olacağız. Çok olmadan olmuyor. Başka yolu yok'' şeklinde konuştu.

Kendisine göre, ''bunun bir seçim değil, Cumhurbaşkanlığı referandumu olduğunu'' ifade eden Keçeli, ''Bu olur. Maçta kaybetmek de var. Diken battığı yerden çıkar.

Düştüğümüz yerden kalkacağız. Ben çok moralliyim. Of pof yapmıyorum. Siz de yapmayın'' diye konuştu. Keçeli, istifa etmek isteyen partililere tepki göstererek, daha çok çalışmaları ve Şişli'nin yüzde 5'i kadar üyeyi partiye kazandırmaları gerektiğini söyledi. Seçim süreciyle ilgili iyi çalışamadıklarını, bu sürecin geçtiğini, ''seçimde yumruk yediklerini'' kaydeden Keçeli, durup kenara çekileceklerini ve yeniden başlayacaklarını ifade etti.

Bir gazetecinin, ''Genel Başkan ile görüştünüz mü, geri dönmesi konusunda telkinde bulundunuz mu?'' sorusu üzerine de Keçeli, seçimden sonra kendisini telefonla aradığını ve medeni bir şekilde konuştuklarını belirterek, ''Biz gönül adamıyız. Dostlarımızı zor şartlarda bırakmayız'' dedi.


DP Şişli İlçe Başkanı Salih Kuyan ise Yönetim Kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte istifa dilekçelerini 22 Temmuz akşamı İl Başkanlığına ulaştırdıklarını kaydederek, şunları söyledi: ''İstifa eden Genel Başkanımız sayın Ağar'ın yerine, DP misyonunun gerçek sahipleri olarak partimizin yeniden yapılandırılması ve toparlanması için Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanını göreve çağırarak, DP misyonunun gerçek duayeni, Genel Başkan Yardımcısı Sayın Keçeli'yi genel başkanlık makamına öneriyoruz.''

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri