Mazbatayı Aldı Hapisten Çıktı

Yasa dışı örgüte üye olmak suçundan tutuklu bulunan ve İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili seçilen Sebahat Tuncel'in tahliyesine karar verildi.

“Yasa dışı örgüte üye olmak suçundan tutuklu bulunan ve İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili seçilen Sebahat Tuncel'in tahliyesine karar verildi.

Tuncel'in avukatı Baran Doğan, İl Seçim Kurulundan müvekkilinin milletvekili seçildiğine dair mazbatayı aldıktan sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

Baran, mazbatayı ve müvekkili Tuncel'in Milletvekili seçildiği için tahliye edilmesi gerektiği anlatılan dilekçesini, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine verdi.

Mahkeme bunun üzerine, yasa dışı örgüte üye olmak suçundan aynı mahkemede yargılanan Sebahat Tuncel'in, Anayasanın yasama dokunulmazlığını düzenleyen 83. maddesi gereğince tahliyesine karar verdi.
Kararın Beşiktaş'taki İnfaz Savcılığınca Gebze İnfaz Savcılığına fakslanmasının ardından Tuncel'in tutuklu bulunduğu Gebze Cezaevinden çıkacağı bildirildi.

Anayasanın 83. maddesinde, Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclis'in kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz hükmü yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri