Günnar: CHP bol keseden atıyor

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, CHP’nin şimdiye kadar ortaya attığı seçim vaatlerinin geçmişte yapılan ‘iki anahtar', 'kim ne veriyorsa beş lira fazlasını vereceğim' gibi seçim vaatlerini aratmadığını söyledi.Bu vaatlerin 10'da birinin yerin

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, CHP’nin şimdiye kadar ortaya attığı seçim vaatlerinin geçmişte yapılan ‘iki anahtar', 'kim ne veriyorsa beş lira fazlasını vereceğim' gibi seçim vaatlerini aratmadığını söyledi.

Bu vaatlerin 10'da birinin yerine getirilmesi halinde Hazine'nin ödeyeceği faizlerin katlanacağını ve dolayısıyla faturanın vatandaşa yansıtılacağını ifade eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim vaatlerini eleştirdi. “CHP her zaman olduğu gibi bol keseden atıyor” diyen Günnar “Kaynağı olmadan o kadar vaatte bulunuyor ki şaşırıp kalmamak imkansız. Her gün yeni taahhütler. Efendim biz herkese maaş bağlayacağız. Bunun kaynağı nere kaynak yok. Sadece adı var. Bu memleket 90'lı yıllarda bu türden politikalarla 2001 krizine girdi. Yeniden o döneme girmemek için vatandaşın bunları bilmesi lazım.

Devlette hizmet alım yöntemiyle çalışan 2 milyon kişiyi işe alacaklarını söylüyorlar. Buda gerçekçi değil. Hizmet alımlarında işçinin maliyeti 840 lira iken kadrolu olması durumunda bu rakamın 2 bin 100 lira. Aradaki fark 30 milyar lira. Kaynak nerede? yok. Asgari ücrette vergiyi yüzde 1'e düşüreceklermiş. Zaten AK parti hükümeti asgari ücretteki vergiyi sıfırladı. Bu kadar da popülizm olmaz” dedi.

Günnar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son olarak da “çiftçinin elektrik borcunu tümüyle sıfırlayacağım, borcunu affedeceğim” dediğini hatırlatarak “Sayın Genel başkan. Adama gülerler. Elektrik işini artık devlet değil, özel sektör dağıtıyor. Demek ki özel sektörün borçlarını sileceksin. CHP 'nin vaatleri, bir dönem 'iki anahtar', 'kim ne veriyorsa beş lira fazlasını vereceğim' gibi vaatleri aratmıyor. Bu tip boş vaatlerle halkı kandırmaya çalışmayın. Şu taahhütlerin 10'da birini yerine getirmeye çalışsınlar Türkiye'de faiz katlanır ve dolayısıyla faturanın vatandaşa yansır” şeklinde konuştu.

CHP’nin geçmiş alışkanlıklarını sürdürerek tembellik aşılayan, bol keseden, kaçık kuçuk hiçbir kaynağı olmayan popülist vaatlerine halkın itibar etmediğini vurgulayan Günnar “Bu halk geçmişte boş vaatleri çok gördü. Artık gözü açıldı. Bu vaatlerin boş olduğunu herkes biliyor. AK Parti Hükümeti asla popülizm içine girmeyecektir. Kısacası bizim hesabı olmayan bir vaadimiz olmayacak" diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri