Erdoğan: İftiralar tutmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Büyümeyi, gelişmeyi, Türkiye'nin şantiye haline gelişini hazmedemeyenler tabii ki her türlü iftira kampanyasının içine girecekler'' dedi. Erdoğan, Orhanlı'daki Baymak Emma Üretim Tesisleri açılış töreninde yaptığı konuşmad

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Büyümeyi, gelişmeyi, Türkiye'nin şantiye haline gelişini hazmedemeyenler tabii ki her türlü iftira kampanyasının içine girecekler'' dedi.

Erdoğan, Orhanlı'daki Baymak Emma Üretim Tesisleri açılış töreninde yaptığı konuşmada, gayri safi yurt içi hasılanın 79 yılda 230 milyar dolarken, 2007 sonu itibariyle 659 milyar dolara yükseldiğini belirterek, bu rakamın ülkenin nasıl büyümekte olduğunu gösterdiğini vurguladı.


Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yolsuzlukların olduğu bir ülke olmuş olsa bu olur mu? Hortumların kesilmediği bir ülke olsa bu olur mu? Bunu hazmedemeyenler, bu büyümeyi, gelişmeyi, Türkiye'nin şantiye haline gelişini hazmedemeyenler tabii ki her türlü iftira kampanyasının içine girecekler. Ama bu kervan yola girmiştir. İstedikleri kadar onlar farklı bir şekilde iftira kampanyalarını devam ettirsinler, tutmaz. Ama şunu da söyleyeyim ki; hiçbir zaman bu iktidar bu tür sağdan soldan bağrışmalara, çağrışmalara da pabuç bırakmaz. Kusura bakmasınlar.''

Başbakan Erdoğan, kararlılıkla yollarına devam edeceklerini ifade ederek, ''Bugüne kadar bağırdılar, çağırdılar, susturdular. Hayır, biz işimizi biliyoruz, dersimizi iyi çalıştık'' dedi.

İhracatın rekorlar kırmaya devam ettiğine işaret eden Erdoğan, göreve geldiklerinde 36 milyar dolar olan ihracat miktarının geçen ay sonu itibariyle 130 milyar dolara çıktığını anlattı.

Bunun girişimcilerin attığı adımlarla olduğunu belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz sadece önünüzü açtık. Biz bu noktada teşvikleri yaptık. Varsa çukurlar, bunları doldurduk. Taşlar varsa kaldırdık ve rekabet için imkanlar tesis etmeye çalıştık. Bundan sonra da yapacağımız budur. Bize düşen budur. Devlet olarak biz tüccarlık yapacak değiliz. O iş girişimcinin işi. Biz düzenleriz, denetleriz, ufuk açarız. Ticareti, ekonomiyi özel sektör yapar. Gelişmiş ülkelerin tamamında bu böyle. Komünist ülkeler bile bu işi halletti. Hala bizde bu zihniyette olanlar yok değil, var. Ama onlar iyice budanmış vaziyette.''

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri