CHP yemin etmeyecek!

CHP lideri, kararının gerekçesi ile ilgili şunları söyledi:Haklarında hiçbir mahkumiyet kararı bulunmayan arkadaşlarımızın bizlerle yemin etmesini istiyoruz. Milletvekili seçilen arkadaşlarımız için ek bir ayrıcalık istemiyoruzAF TALEBİMİZ YOKCHP olarak b

CHP lideri, kararının gerekçesi ile ilgili şunları söyledi:

Haklarında hiçbir mahkumiyet kararı bulunmayan arkadaşlarımızın bizlerle yemin etmesini istiyoruz. Milletvekili seçilen arkadaşlarımız için ek bir ayrıcalık istemiyoruz

AF TALEBİMİZ YOK

CHP olarak biz milletvekili seçilmiş hiçbir arkadaşımız için ek bir ayrıcalık veya dokunulmazlık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz. Af talebimiz de söz konusu değil. Biz mahkum olmamış, seçilme engeli bulunmayan, savcılıklardan, YSK'dan milletvekili olabilir diye belge almış, analarının ak sütü gibi temiz oylarla seçilmiş, mazbatalarını almış bütün arkadaşlarımızın yemin etme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz.

YEMİN ETMEYECEĞİZ

Demokrasiyi cumhuriyeti insan haklarını savunmayı, korumayı ilke edilmiş CHP'li milletvekilleri olarak, halkın seçtiği milletvekillerinin yemin etmesine izin vermeyenlerin parçası olmayacağız olamayız da. Bu anlayış ilke ve demokrasi inancıyla, yeminleri engellenen milletvekili arkadaşlarımıza, yemin yolu açılmadıkça biz CHP milletvekilleri de yemin etmeyeceğiz.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri