CHP Gümrükçüoğlu'nu hedef aldı

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan Trabzon Belediyesi ile ilgili bira basın açıklaması yayımladı. Karan’ın Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu hedef alan açıklamaları şu şekilde; “Önceki gün Trabzon Belediyesinden başka kurumlara gönderil

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan Trabzon Belediyesi ile ilgili bira basın açıklaması yayımladı.

Karan’ın Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu hedef alan açıklamaları şu şekilde; “Önceki gün Trabzon Belediyesinden başka kurumlara gönderilecek olan işçilerin listesi açıklandı. Şimdi ne olacaktır? Belediyede uzun süredir çalışan bu işçiler bir düzen kurmuşlardı, bu düzenleri bozulacaktır. Torbaya sokulan bu işçilerin yaptığı işlere bakılmamıştır, apayrı işlerde çalıştırılacaklardır. En düşündürücü ve üzücü olanı ise 197 işçinin önemli bir bölümünün görüşleri dolayısıyla bu torbaya girmiş olmalarıdır.

Bu uygulamayla ne kimi kurumların acil eleman gereksinimi karşılanacak, ne de kamusal bir tasarruf elde edilecektir. Uygulamada görülen, belediye’nin “ihtiyaç fazlası” değil ama “siyaseten hazmedemediği” işçilerden kurtulma anlayışıdır.

Bilindiği gibi Torba Yasa aylardır Kamu emekçilerinin ve kamuoyunun gündemindeydi. Eylemler, protestolar… Ülkenin dört bir yanında gündemi meşgul etti. Seçim sonuçlarına olumsuz etkisi olacağını düşünen AKP Hükümeti emekçiler üzerindeki uygulamayı seçim sonrasına bıraktı. Ve bugün iş hakkına yapılan bir saldırı olan bu uygulama Trabzon Belediyesi Başkanı Gümrükçüoğlu ve ekibi tarafından hayata geçirildi. 197 işçi, tasarıyı hazırlayanların bile insafsızca bulduğu bu düzenlenmeyle cellatları tarafından bir bilinmezliğe doğru sürüklendi.

Sözüm ona ihtiyaç fazlası denen işçiler belediyeden uzaklaştırıldıktan sonra, Trabzon büyür-ihtiyaçlar artarken nasıl olup da hizmet verebilecektir? Bu uygulamayla Büyükşehir olmayı hedefleyen belediye başkanı ve partisi sınıfta kalmıştır. Hem Büyükşehir olmayı hedefleyeceksin, hem de onlarca işçiyi işten uzaklaştıracaksın. Bu büyük çelişkinin Trabzon kamuoyunun vicdanında açtığı yaranın günahı-vebali Gümrükçüoğlu ve partisi AKP’nin başınadır.” Şeklinde oldu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri