Başsavcı'nın sabrı taştı

AKP hakkında açtığı kapatma davasının ardından, bazı siyasilerin ve gazetecilerin saldırı niteliğine varan ağır eleştirilerine uğrayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, dün bir basın açıklaması yaparak, “hakaret ve tehdit” içeren söz


AKP hakkında açtığı kapatma davasının ardından, bazı siyasilerin ve gazetecilerin saldırı niteliğine varan ağır eleştirilerine uğrayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, dün bir basın açıklaması yaparak, “hakaret ve tehdit” içeren söz ve yazılar hakkında adli mercilerde yasal işlem başlatılacağını bildirdi. Başsavcılık Basın Bürosu imzalı yazılı açıklamada, yargılama sürecini etkileme niteliğindeki söz ve yazılar için de, aynı yola başvurulacağı vurgulandı.

Basın açıklamasında ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nde açılan siyasi partilerin kapatılması davaları ile ilgili olarak, Yargıtay Başsavcılığı'ndan, dava sürecini etkileyecek hiçbir açıklama ve beyanda bulunulmadığı ifade edilerek, başsavcılığa ithafen yapılan haberlere itibar edilmemesi istendi.

GEREĞİ YAPILACAK

Başsavcılığın yazılı açıklaması özetle şöyle: “...Başsavcılığımız tarafından Anayasa Mahkemesi'nde açılan siyasi partilerin kapatılması davaları ile ilgili bugüne kadar yargı sürecini etkilememek amacıyla hiçbir açıklama ve beyanda bulunulmamıştır. Siyasi Partiler hakkında açılan kapatma davaları nedeniyle eleştiri sınırı dışında kalan, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit içeren veya yargılama sürecini etkileme niteliğinde bulunan söz ve yazılar ile ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılacağı ise muhakkaktır...”

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri