Bakan Bayraktar Arnavutluk'ta konuştu

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda ülkelerin dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi. Bayraktar, Arnavutluk'ta düzenlenen ''İklim Değişikliği Konusunda Bölgesel Yaklaşımlar'' konferansında, Türkiye i

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda ülkelerin dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi.
 
Bayraktar, Arnavutluk'ta düzenlenen ''İklim Değişikliği Konusunda Bölgesel Yaklaşımlar'' konferansında, Türkiye ile Balkan ülkelerinin, yakın komşuluk ve gelişmiş ekonomik ilişkilere sahip olduğunu söyledi.
 
Ortak kültürel bağlarının da bulunduğunu dile getiren Bayraktar, toplantıya katılan Balkan ülkelerini aynı zamanda stratejik ortak olarak da gördüklerini belirtti.
 
Bayraktar, tapu ve kadastro alanındaki düzenlemeler, mülkiyet haklarının belirlenmesi, arazi ve arsaların daha verimli kullanılmasının temini açısından son on yılda Türkiye'nin önemli bir noktaya geldiğini anlattı.
 
Türkiye olarak tecrübelerini, bölge ülkeleriyle paylaşmaya hazır olduklarını ifade eden Bayraktar, ''Dünya, her alanda hızlı bir değişimden geçiyor. İklim değişikliği de bugün dünyadaki en önemli sorunlardan biridir.
 
Sorunun çözümünde ülkeler arasında her zamankinden daha fazla dayanışmaya ihtiyaç bulunduğu hepimizin kabul edeceği bir gerçektir. Bu nedenle iklim değişikliğiyle mücadele konusunda dayanışma içinde olmamız zorunluluktur'' diye konuştu. 
 
Bayraktar, Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli değerlendirme raporuna göre, Akdeniz'in, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgeler arasında gösterildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
''Küresel çapta 2 derecelik sıcaklık artışıyla Türkiye'yi de içine alan Akdeniz havzasının iklimi, daha da ısınacak.
 
Türkiye'nin, konuyla ilgili ulusal vizyonunun temelini, iklim değişikliği politikalarını kalkınma politikalarıyla entegre etmek oluşturuyor. Türkiye'de, enerji verimliliğini yaygınlaştırmayı, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarını verimli kullanmayı ve etkin atık yönetimi uygulamayı amaçlıyoruz.''

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri