Bağış: Ailenin reisi bellidir!

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Polonezköy'de gazetecilerin sorularını yanıtladı."AİLENİN REİSİ BELLİDİR"Bağış, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Öğrenci evleri ile ilgili tartışmaya ilişkin sözlerini nasıl değerlendiriyorsun

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Polonezköy'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"AİLENİN REİSİ BELLİDİR"

Bağış, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Öğrenci evleri ile ilgili tartışmaya ilişkin sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Ak Parti büyük bir ailedir. Aile mensupları içerisinde muhabbet olması çok doğaldır. Bunu da aile içerisinde konuşup, netleştiririz. Bunda sıkıntı yok. Ailenin reisi de bellidir" karşılığını verdi.

KRİZİN BAŞLANGICI

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalamayacağı yönündeki açıklamaları, 11 yıllık Akp iktidarında en ciddi hükümet krizine yol açtı. Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra, Erdoğan'ın basına kapalı Kızılcahamam toplantısında dile getirdiği karma evlerin denetimine ilişkin sözleri üzerine çıkan kulis haberlerini "asparagas" olarak nitelendiren ve "Böyle bir yetkimiz yok" diyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan'ın kendisi tarafından yalanlanınca krizi haber veren bir açıklama yaptı.

"HEPİMİZ HATA YAPABİLİYORUZ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'de katıldığı programda kadın ve erkek öğrencilerin bir arada kalmasına ilişkin tartışmada kendi açıklamaları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup konuşması arasında ortaya çıkan çelişkiyi açıkladı. Başbakan Erdoğan'a sitemde bulunduğu konuşmasında şunları söyledi: "Zaman zaman hepimiz hata yapabiliyoruz. Bir bakan yanlış yapabilir. İşinde, davranışlarında, özel hayatında yanlış yapabilir. Bunun tartışılacağı yer hiçbir zaman ekranların önü değildir. Hiçbir şekilde 'Bu dünkü açıklamalarınız yanlıştı, aslında biz böyleydik' demedikten, bunu ima yoluyla bile söylemedikten sonra sabah gelip de bundan çok farklı bir şeyi, kendi düşüncesi, adeta defacto ortaya koyması onun bir hakkıdır ama bu bana karşı toplumda yanlış anlaşılmıştır. Dolayısıyla yanlış anlamalara meydan vermeyecek bir davranışı beklemek de benim hakkımdır. Bir özen göstermemiz gerekir. Çünkü ben akşam konuşmuşum.

"ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA OLDUK"

Benim görevim, bu saçlarımı kırlaştıran, bıyıklarımı beyazlatan, belimi çökerten şey bir yanlış yapmamak. Ben Başbakanımızın günlük programını sabah alırım ve o programları takip etmeye çalışırım. Bazen dört farklı yerde konuştuğu olur. Fiilen mümkün olmaz. Hemen Anadolu Ajansı'ndan konuşmalarının dökümünü alırım. O konuda ilgili arkadaşlarla belki görüşmem gerekir. Benim görevim, 24 saat Başbakanı bu açıdan takip etmek ve onun söylediklerini olumlu olarak topluma yansıtmaktır. Onun da böyle bir görevi olmalı ki, Hükümet Sözcüsü ne konuşuyorsa, onu tekzip edecek, onu yalanlayacak, onu açık düşürecek bir davranış içerisinde olmamalıdır. Bunu beklemek de bir bakan olarak benim hakkım. Hesaplaşmayı ekran önünde değil, özel olarak yapmamız gerekir. Ben şahsen böyle davranıyorum. Başbakanımız da çoğu zaman böyle davranıyor. Ama buradaki konuşmasıyla biz eleştirilerin odağında olduk."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri