Araklı'da Ak Parti'ye 200 kişi katıldı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Araklı İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu Danışma Meclisi toplantısına katılarak partililere Büyükşehir Kanunu hakkında bilgiler aktardı. Toplantıda ayrıca HAS Parti ve Demokrat Parti’den A

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Araklı İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu Danışma Meclisi toplantısına katılarak partililere Büyükşehir Kanunu hakkında bilgiler aktardı. Toplantıda ayrıca HAS Parti ve Demokrat Parti’den AK Parti’ye katılan 200 kişiye rozet takıldı. 
 
AK Parti Araklı İlçe Teşkilatı binasında yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı Belediye Başkan Vekili Hasan Çebi, Çankaya Belde Belediye Başkanı Burhan Akyıldız, Yeşilyurt Belde Belediye Başkanı Hüseyin Yeşilyurt, AK Parti İl Yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.
 
AK Parti Araklı İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş toplantının açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetiyle birlikte ülkede bir değişim ve dönüşümün başladığını ifade ederek "AK Partiye gönül vermiş kardeşlerimizle birlikte bu dava ahirete kadar sürecektir. Has Parti ve Demokrat Parti’den aramıza yeni katılmış kardeşlerimizle birlikte gücümüze güç katarak millet hizmet yolunda hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz. Hepinizin bildiği gibi son dönemde hükümetimizin girişimleriyle İmralı görüşmeleri başlatılmış ve belli bir mesafe alınmıştır. 
 
Umut ediyoruz ki görüşmelerin sonucunda ülkemiz adına hayırlı neticeler alınacaktır. Bu süreçte herkesin çok dikkatli olması ve ülkemizi bölmek isteyenlerin oyununa gelmemesi gerekir. Bizlerde teşkilat üyeleri olarak yaşanan süreci halkımıza iyi anlatmalı art niyetli kişilerin halkımızı yanlış yönlendirmesine müsaade etmemeliyiz" diye konuştu.
 
Toplantıda bir konuşma yapan Gümrükçüoğlu, Araklı'nın konumu itibariyle ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu belirterek "Araklı, fiziki ve coğrafi olarak bulunduğu konum itibariyle hem eşsiz doğal güzelliklerine sahip hem de ulaşım açısından gerek Rize'ye ve ilçelerine gerekse Trabzon'a yakınlık itibariyle merkezi bir konumda bulunmakta. Araklımızın bu konumu, gelişmesinde ve büyümesinde de etkili olmuştur. 
 
Bu güzel ilçemizin diğer bir özelliği ise insanlarının sevecenliği, aktifliği, gayretliliğinin yanında yetiştirdiği insanlardan Türkiye'nin değişik illerinde olup da gerek siyasette, sanatta, sporda gerekse ticarette değişik başarılara imza atmış kişilerin hiç bir zaman köklerini unutmamaları ve memleketleriyle olan bağlarını koparmamalarıdır" ifadelerini kullandı.
 
Konuşmasına Büyükşehir kanunun Trabzon’a kazandırdıklarına değinerek devam eden Gümrükçüoğlu, 2014 mahalli seçimleriyle birlikte büyükşehir uygulamasının geçerliliğe kavuşacağını ifade ederek" Büyükşehirle birlikte il ve ilçelerin hizmet gücünün ve kalitesi daha da artacaktır. Her zaman söylediğimiz sözü burada da yinelemek istiyorum. Büyükşehirle birlikte Trabzon'da her şey çok daha güzel olacak. Bunu söyleme sebebimiz 
 
Büyükşehirle birlikte artacak olan belediye gelirlerimizdir. Bugün büyükşehir belediyeleri genel bütçe vergi gelirlerinden yüzde 5 oranında pay alıyor. Bu payın yüzde 60'a tekabül eden miktarını büyükşehir belediyesi kasasına peşin olarak giriyor. Geri kalan kısmı ise Türkiye genelinde bir havuzda toplanarak nüfus miktarlarına göre büyükşehir belediyelerine pay ediliyor. 
 
Bu paylaşımla büyükşehir belediyeleri arasında gelirler bakımından bir adalet sağlanmış oluyor. Yeni kabul edilen Büyükşehir Kanunuyla birlikte yüzde 5'lik bu pay yüzde 1 arttırılarak yüzde 6'ya çıkarılmış durumda. Bu ise tüm Türkiye'de büyük şehirlerin gelirlerinde toplam 3 milyar liralık bir artışa tekabül ediyor" ifadelerini kullandı.
 
Yapılan konuşmaların ardından Has Parti ve Demokrat Parti'den AK Partiye geçen katılımcılara Başkan Gümrükçüoğlu, İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş ve İl Yöneticileri tarafından AK Parti rozetleri taktı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri