Aydın Doğan'ın acı günü

Doğan Holding yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan kayınvalidesi hayatını kaybetti.

DOĞAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan´ın eşi Sema Doğan´ın annesi Meliha Kantek, hayatını kaybetti.

Cumhuriyet çocuğu olarak yetişen Kantek´in cenazesi, cumartesi günü Teşvikiye Camii´nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı´nda toprağa verilecek.

Bir cumhuriyet çocuğu, aydın ve güzel insan Meliha Kantek, Gümüşhane eşrafından Hacı Mehmet Zarbun ve Vasfiye Zarbun´un çocuğu olarak 1922 yılında doğdu. Meliha Kantek, Cumhuriyet kültürüyle büyümüş ve genç yaşta hayatını birleştirdiği merhum Tahsin Kantek´le Sema, Ufuk, Esin, Asuman ve Mete isminde biri erkek dört çocukları olmuştu. Oğulları Mete küçük yaşta bir kaza sonucu vefat edince, ömrünün sonuna kadar onu anarak ve onun için hayırlarda bulunarak hayatını geçirdi.

Demokrat Parti ve Adalet Partisi Gümüşhane Kadın Kolları kuruculuğunu ve uzun yıllar başkanlığı yürüten Meliha Kantek, Gümüşhane Türk Kadınlar Birliği Başkanlığı da yaptı. Gümüşhane´nin en faal kadınlarından biri olan Kantek´in ağabeyi Halit Zargun, uzun yıllar Gümüşhane milletvekilliği ve Anayasa Mahkemesi üyeliği yaptı.

Kızları Esin, Faruk Moğulkoç ile Işıl Sema, Aydın Doğan ile Asuman ise Namık Kemal Zeybek ile evlenen Meliha Kantek, torun ve çok sayıda torun çocuğunu da görebildi.

Yaşına rağmen faal olmaya devam eden Meliha Kantek, 80´li yaşlara geldiğinde kendisinin çocukluk ve gençliğinin geçtiği 30´lu 40´lı yıllardaki Gümüşhane´nin örf, anane ve folklorunu yazarak gelecek nesillere kitap olarak bıraktı.

Ömrünü hayır işlerine adayan ve hacı da olan Meliha Kantek´in cenazesi Teşvikiye Camisi´nde cumartesi günü öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığı´na defnedilecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri