Yunanların Pontus yalanını öğrenince çok kızdılar

Haber61 – Haber Servis –  Yunanistan’da Aşırı sağcılar “Pontus Soykırımı Yoktur.” Diyen bakanı linç etmek istedi. Yunan Kültüründe bir hayli fazla olan linç kültürü bir kez daha ortaya çıktı Yaklaşık 3 bin Pontus kökenli olduğu ileri sürülen  gösterici, s

Haber61 – Haber Servis –  Yunanistan’da Aşırı sağcılar “Pontus Soykırımı Yoktur.” Diyen bakanı linç etmek istedi. Yunan Kültüründe bir hayli fazla olan linç kültürü bir kez daha ortaya çıktı Yaklaşık 3 bin Pontus kökenli olduğu ileri sürülen  gösterici, sloganlar eşliğinde Bakan Filis’in istifasını istedi.

Gösteriye Abdullah Öcalan’ı Kenya’ya kaçıran Savvas Kalenderidis de katıldı. Protestoya katılan muhafazakâr Yeni Demokrasi (ND) Milletvekili Yorgos Kumuçakos, “Filis’e ve hükümete karşı yeterince sesini çıkaramadığı gerekçesiyle” göstericiler tarafından dövüldü. Üzerine su fırlatılan ND Milletvekili Kumuçakos, aldığı yumruk darbeleri ile yaralandı. Ceketi yırtılan milletvekilini polisler parlamento bahçesine kaçırdı.

Çarşamba günü genel kurulda Filis’in açıklamalarının yer aldığı Türk gazetesindeki haberi gösteren bir diğer ND milletvekili Miltiyadis Varviçiotis ise dövülmekten son anda kurtulmayı başardı. Aşırı sağcı Yunan Vatandaşlarının tepkisi bunlarla da kalmadı. Türk gazetelerine konuşan isimleri can güvenliği ile tehdit ediyor.

Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi lideri Makis Voridis ise, Başbakan Aleksis Çipras’tan derhal Filis’in görevine son vermesini istedi. Voridis, Filis’in sözlerinin Türk tarafının eline koz verdiğini ve Yunan dış politikasını yıprattığını öne sürdü.

Yunan Parlamentosu, 1994’te Pontus, 1996 yılında Ermeni ve 1998 yılında ise Küçük Asya Helenizmi soykırımlarını tanımıştı. Pontus Rumlarına soykırım yapıldığına ilişkin iddialar, 1914-1923 yıllarını içeriyor ve 368 bin Pontus Rum’unun soykırıma tabi tutulduğunu öne sürüyor. Yunanlı aşırı sağcılar sürekli olarak bu yalana sarılıyor. 

Her yıl Ağustos ayının 15’nci günü Sümela’da manastırında düzenlenen ve Hıristiyan dünyası için önemli olan ayin için Trabzon’a gelen bazı gurubunda sürekli olarak Pontus tişörtü giydiği biliniyordu.

Sümela’da ayine gelen aşırı sağcı ve ırkçı bu gurubunda Yunanlı faşistler ile alakası olduğu biliniyor. 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri