Vali Yavuzdemir'den ilginç tespit

Trabzon eski valisi Hüseyin Yavuzdemir sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasında Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak farklı bir yorum yaptı.Hrant Dink vurulduğu dönem Trabzon Valiliği görevinde bulunan Yavuzdemir‘den Hrant Dink cinayeti ile ilgili veri

Trabzon eski valisi Hüseyin Yavuzdemir sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasında Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak farklı bir yorum yaptı.

Hrant Dink vurulduğu dönem Trabzon Valiliği görevinde bulunan Yavuzdemir‘den Hrant Dink cinayeti ile ilgili verilen karara çok tartışılacak bir yorum. Sosyal paylaşım sitesi Facebook’daki kendi sayfasında Mahkeminin Harant Dink davası ile ilgili olarak verdiği kararı yargıtayın bozacağını ve davanın uzayıp gideceğini yazdı

İŞTE YAVUZDEMİR’İN FACEBOOK'DA YAZDIKLARI
"Sanık Erhan Tuncel’in yardımcı istihbarat elemanı olarak aldığı görevi suistimal ederek cinayeti gizlediği ve güvenlik birimlerini yanıltarak cinayetin haber alınmasını engellediği, hem örgüt faaliyeti içinde yer aldığı, hem de cinayetin gerçekleşmesine aktif olarak katıldığı ve Yasin Hayal’i bu cinayeti gerçekleştirmesi konusunda siyasi bakımdan yönlendirdiği, maddi ve manevi her türlü desteği vermesine ve azmettirmesine rağmen suçunun sabit olmadığına karar verilmiş ve maalesef tahliyesine karar verilmiştir.

Bu sözler mahkeme kararını temyiz eden cumhuriyet savcısına aittir. Erhan Tuncel emniyetin kullandığı bir muhbir; bu davada Yasin Hayal ile birlikte Ogün Samast'ı azmettiren kişi olarak yarılanır iken beraatine karar verilmesi kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Bu dava ile ilgili karar kanaatimce yargıtayca bozulur ve süreç bir o kadar sürer gider"

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri