Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Haber61'e özel açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, Ankara temaslarında alınan desteklerden Uzunkum Projesi'ne, Yatırım Adası'ndan katı atık tesisine, sağlık yatırımlarından Trabzonspor'a kadar birçok başlıkta önemli bilgiler paylaştı.
Ganita'dan Akçaabat'a kesintisiz sahil aksı
Ganita ile Akçaabat arasında bisiklet ve yaya ulaşımını sağlayacak yeni bir sahil aksı oluşturacaklarını ifade eden Başkan Genç, projenin Trabzon'un en cazip bölgelerinden birini ortaya çıkaracağını dile getirdi.
"Ganita'dan çıktığımız zaman bisiklet yolu ve yaya erişimi olarak Akçaabat'a kadar bir aks oluşturacağız. Hep haklı olarak yakınıyoruz ya denizle ulaşım noktasında dolayısıyla hem Uzunkum oluştuğu zaman Ganitamız, Uzunkumumuz, Yıldızlımız, Söğütlümüz ile çok ciddi bir aks oluşturacağız. Belki bu Trabzon'un en cazip bölgesi olacak. Bunu çok önemsiyoruz."
Uzunkum Projesi'nde çalışmalar başladı
Uzunkum Projesi'nin ihalesinin tamamlandığını belirten Genç, çalışmaların Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve DSİ koordinasyonunda sürdüğünü söyledi.
...