Sümelanın Şifresi Avni Aker'de

Beyaz perdede iki milyon gişe yapan Sümela'nın Şifresi Temel Filmi serisinin ikincisi Sümela'nın Şifresi Moskova'nın çekimleri yarın Trabzon'da başlıyor. Film ekibi, yönetmen Adem Kılıç ile birlikte bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.İlk filmin 2 mi

Beyaz perdede iki milyon gişe yapan Sümela'nın Şifresi Temel Filmi serisinin ikincisi Sümela'nın Şifresi Moskova'nın çekimleri yarın Trabzon'da başlıyor. 

Film ekibi, yönetmen Adem Kılıç ile birlikte bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

İlk filmin 2 milyon gişe yaptığını belirten ve gösterilen ilgi nedeniyle tüm seyircilere teşekkür eden Filmin yönetmeni Trabzon doğumlu Adem Kılıç, 75 kişilik bir ekip ile Moskova'daki çekimlerin bir süre önce tamamlandığını açıkladı.

Yönetmen Adem Kılıç, "Filmin yüzde 30'luk kısmı Moskova'da, yüzde 70'lik kısmı ise Trabzon'da çekilecek. Moskova'daki çekimlerimizi tamamladık. İkinci film, birinci filmden daha kahkahalı olacak. Çekimler 2 ay sürecek" dedi.

İlk filminde tartışılan, mahkemelik olan imam karakterini canlandıran Salih Kalyon'un küfürlü sahneleri ile ilgili gelen bir soru üzerine ise Adem Kılıç şunları söyledi, "Mahkeme red edildi. Bu işin sanat adına yapıldığını, her sahnenin hayal ürünü olduğunu ve senaristin kaleminden çıkan bir kurgu olduğunu bilen Türk adaletinin akil insanları bu konuda gereken kararı vermiştir. Tabiiki ikinci filmde de bu tür sahneler olacak" diye konuştu.

HÜSEYİN AVNİ AKER STADI’NDA SAHNE ÇEKİLECEK

İlk filminde bol Trabzonsporlu sahneler izleyenlerin ikinci filmde de Trabzonspor'u ve futbolu bulacağını belirten Kılıç, "Trabzon için Trabzonspor'un ne kadar önemli olduğunu fanatik bir Trabzonspor taraftarı olarak ben çok iyi biliyorum. İkinci filmde de futbol konusunda izleyicilerimizin taleplerini karşılayacak sahneler olacaktır. Hatta Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda bir sahnemiz olacak" şeklinde konuştu.

Filmin Senaryo Yazarı Yılmaz Okumuş da filmde bir Trabzonsporlu yıldız oyuncu oynatmayı çok arzuladıklarını belirterek “Fakat karar verdiğimiz isim bir bakıyoruz bir sonraki gün takımdan ayrılmış. Bu nedenle zorlanıyoruz" açıklamasını yapması herkesi güldürdü.

Trabzon ve bölgede film çekimlerinde konu bulmakta zorlanıp zorlanmadıklarının sorulması üzerine Okumuş, "Bugüne kadar yapılan seri komedi filmleri genellikle, bir yöreye veya şehre bağlı olmamıştı. Cilalı İbo ve Recep İvedik'e bakın. Son olarak Recep İvedik 4. seride kaldı. Fakat Sümela'nın şifresi Temel bir yöre ile yaşayan canlı bir karakteri konu aldığı için ve Trabzon varolduğu sürece biz bu filmin 3'ünü de 83'ünü de çekeriz” ifadelerini kullandı.

“KARADENİZ SİNEMA SEKTÖRÜNDE BİR ÇEKİM MERKEZİ OLMUŞTUR”

Sümela'nın Şifresi Temel Filmi ile ilgili açıklamalarda bulunan yardımcı yönetmen Emin Albayrak ise bölgede Sümela'nın Şifresi Temel filmiyle başlayan sinema rüzgarının Elveda Katya ve Sümela'nın şifresi Moskova ile devam ettiğini belirterek, "Artık Karadeniz sinema sektöründe de bir çekim merkezi olmuştur.

Bu filmler bölgemizde sağlayacağı gelirin yanı sıra tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı açısından da şehrin turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bürokratından siyasetine, işadamından esnafına buradaki filmlere her kesimin sahip çıkması gerekir.

Altın Koza, Altın Portakal gibi, bölgemizde de altın hamsi, altın fındık, altın çay film festivalleri yapılmalıdır. Eğer bunlar yapılırsa bölgenin makus talihi gelişir ve sinema sektöründen alacağı pay da artar' dedi.

Öte yandan Sümela'nın Şifresi Moskova filmi 26 Kasım'da vizyona girecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri