Şehit Er Yıldız toprağa verildi

 Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Mehmet Yıldız, memleketi Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Öğle saatlerinde askeri helikopterle Şehit Üsteğmen Mustafa S

 

Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Mehmet Yıldız, memleketi Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Öğle saatlerinde askeri helikopterle Şehit Üsteğmen Mustafa Solak Kışlası'na getirilen Şehit Piyade Er Mehmet Yıldız'ın (21) cenazesi, burada askeri cenaze aracına alınarak Eleşkirt Merkez Camisi'ne götürüldü.

 

Cenaze törenine Vali Vekili Mahmuthan Arslan, Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Emniyet Müdürü Halil Karataş, 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Kaptan ile diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Türkçe ve Kürtçe ağıtların yükseldiği törende, birlik ve beraberlik çağrısı yapan Ağrı İl Müftüsü İzani Turan, şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaparak herkesten helallik istedi.

 

Burada okunan duaların ardından şehidin cenazesi, Abdi köyündeki baba ocağına götürüldü. Bu arada anne Ayfer Yıldız ile yakınları, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Yıldız'ın cenazesi, daha sonra köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, şehidin babası Nesim Yıldız'a şehidin beratını ve Türk bayrağını sundu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri