Şahin: "Gündemde af yok"

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, gündemlerinde affın olmadığını belirterek, "Cezaevlerindeki doluluğun yükselmesinde geçmişte sık sık çıkarılan aflar etkili olmuştur" dedi. Bakan Şahin, bayramlaşmak için Ankara Adliyesi'ne gelişinde gazetecilerin gündeme i

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, gündemlerinde affın olmadığını belirterek, "Cezaevlerindeki doluluğun yükselmesinde geçmişte sık sık çıkarılan aflar etkili olmuştur" dedi.

Bakan Şahin, bayramlaşmak için Ankara Adliyesi'ne gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Almanya'da karara sağlanan ve dosyası istenen Deniz Feneri davasına ilişkin bir soru üzerine Bakan Şahin, şu ana kadar kendilerine Almanya'dan herhangi bir bilginin gelmediğini kaydetti.

Bakanlık olarak Alman makamlarına yazılan yazının cevabının gelmesini beklediklerini kaydeden Bakan Şahin, "Cevap geldikten sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bekletmeden göndereceğiz" dedi.

Bakan Şahin, bir gazetecinin, bugün bazı basın yayın organlarında cezaevlerinde yaşanan doluluk oranlarının arttığına ilişkin haberleri hatırlatması üzerine, "Biz süratle adalet saraylarını yeniliyoruz. Yeni modern tarzda ceza infaz kurumları yapıyoruz" dedi.

Bugün gazetede yer alan rakamın endişe verici bir sonuç olarak değerlendirilmemesi gerektiğine dikkati çeken Şahin, Türkiye'deki cezaevlerinde doluluk oranlarının AB ülkelerinin altında kaldığını söyledi. Türkiye'deki cezaevlerinde doluluk oranının yüz bin kişide 130 civarında olduğunu kaydeden Şahin, ABD, İngiltere ve pek çok ülkede doluluk oranının Türkiye'nin çok üstünde olduğunu söyledi. Şahin, "Ama biz bunu dahi yüksek görüyoruz" dedi. Cezaevlerinde doluluk oranının artmasının bir kaç nedene bağlı olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, son yollarda suç ve suçlu ile mücadelede yapılan başarılı çalışmaların cezaevindeki doluluk oranını artırdığını söyledi.

Bir soru üzerine Şahin, bakanlığının ve hükümetin gündeminde affın olmadığını kaydetti. Adalet Bakanı Şahin, "Suçluların artmasını ve cezaevlerinde doluluk oranının yükselmesini biraz da geçmişte sık sık çıkarılan afların etkili olduğunu düşünüyorum. Adalet Bakanı olarak hiç bir zaman affı gündemime almadım. Geçmişte muhalif milletvekili iken 1999 yılında af konuşulurken, Türkiye'nin çıkaracağı bu son af olsun diyen bir kişiyim. Adalet Bakanı olarak da bu sözün arkasındayım" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri