Özay'a Çifte Koruma

İstanbul'da Yaşar Öz ve adamlarına yönelik "Rulet operasyonu" kapsamında tutuklanan Tuğba Özay, çete elemanından "kendisini dayısı gibi tanıtarak, sevgilisi Akın Büyükoğlu'nu uyarmasını istediği"ni kabul etti. Büyükoğlu'na karşı silah kullanılmasını istem

İstanbul'da Yaşar Öz ve adamlarına yönelik "Rulet operasyonu" kapsamında tutuklanan Tuğba Özay, çete elemanından "kendisini dayısı gibi tanıtarak, sevgilisi Akın Büyükoğlu'nu uyarmasını istediği"ni kabul etti. Büyükoğlu'na karşı silah kullanılmasını istemediğini kaydeden Özay, Öz'ü Kıbrıs'taki bir kumarhane açılışından tanıdığını, aynı açılışta Asena ile Gülben Ergen'in de bulunduğu söyledi.

Özay, 6 sayfalık ifadesinde Büyükoğluyla ilişkisini şöyle anlattı:

"Büyükoğlu ile 2.5 yıl önce tanıştık. Birlikteliğimiz oldu. Anlaşamadığımız için ayrıldık. Kısa süre önce yeniden barıştık. Ancak sorunlarımız devam ettiği için ayrılma kararı aldım. Ayrıldıktan sonra cep telefonumdan sürekli arayıp küfrediyordu. Birlikte çalıştığım insanlar da rahatsız olmaya başladı.

Beni, 'Seni öldüreceğim, kanının üstünde yürüyeceğim' diye tehdit etti. Menajerim Kadir Şen de rahatsız oldu. Ona da küfretmiş. Bu nedenle, Şen, arkadaşı Savaş Arıkdoğan'ı arayıp yardım istedi."

'Dayım olarak tanıt'

Özay, Büyükoğlu'nu uyarmak için Akmerkez'deki ofisine giden Öz'ün adamı Abdülcabbar Kibaroğlu'nun yaralanmasıyla ilgili olarak da şunları anlattı:

"Şen, Arıkdoğan'la görüşürken, telefonu alıp Büyükoğlu'nun küfürlerini anlattım. Arıkdoğan'dan kendisini dayım olarak tanıtarak, küfürlerin sonlanması için uyarmasını istedim. Ama bu olaydan sonra Büyükoğlu beni arayarak, İzmir'de katılacağım organizasyonu engelleyeceğini söyledi.

Aynı gün saat 23.30'da Büyükoğlu yeniden arayarak, 'Cabbar vuruldu, seni seviyorum. Hakkını helal et' dedi.

Arıkdoğan da bu olaydan sonra Şen'i aradı. Bu kişilerden herhangi bir isteğim olmadı, sadece telefonla arayıp, tehdit etmeyi bırakmasını söylemelerini rica ettim."


'Bu şerefsiz yine kudurdu'Özay, Arıkdoğan'a telefonda, "Savaş, bu şerefsiz yine kudurdu. Artık ne yaparsanız yapın abi. Şu anda Eftelya Balık'ta" dediğinin anımsatılması üzerine, "Amacını aşacak şekilde görüşmüş olabilirim" dedi.

Özay, Büyükoğlu'nun adamları tarafından vurulan Cabbar Kibaroğlu'nun "İşi bu sefer tamamen bitireceğim" şeklindeki konuşmasının dinlemeye takıldığının anımsatılması üzerine de "Kibaroğlu'nu tanımıyorum. Arıkdoğan'la görüşürken, Kibaroğlu da yanındaymış. Sonra beni aradı. Bana Akın'la görüşeceğini söyledi. Talimatım olmadı" yanıtını verdi.

 Öz'ün adamı Arıkdoğan'ı menajerinin tanıdığını kaydeden Özay, bu kişinin kendisine koruma olarak tahsis ettiği 2 çete elemanı için "Şoföre ihtiyacımız olduğu için Arıkdoğan tarafından gönderildiler" yorumunu yaptı.

Özay, Öz'ün adamı Murat Öztürk'ün "İzmir'den, Düzce'den adam çağırdım. Hep birlikte gideceğiz. Çarşı (Akmerkez) çok kötü karışacak. Demek ki bunun cezasını Allah bize verdirtecekmiş. Ne olacak bizim arkadaşımızın ayağı kopar, g... kopar, bakalım onun neresi kopar. Hiç canını sıkma" sözleri için de "Kimseye, 'Silahla Akın'ı uyarın' demedim. Talimat vermedim. Amacım, sürekli küfreden Büyükoğlu'nun uyarılmasıydı. Ortamı sakinleştirmek için uğraştım" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri