Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır ötesinde terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyi ile Suriye’nin kuzeyindeki operasyon bölgelerinde tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Metina ve Fırat Kalkanı’nda Operasyon
Yapılan resmi açıklamaya göre, Irak’ın kuzeyindeki Metina bölgesinde yürütülen çalışmalarda 2 PKK’lı terörist tespit edildi. Eş zamanlı olarak Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde de bir PKK/YPG’li teröristin varlığı belirlendi.
"Hiçbir Yer Güvenli Değil"
Hedef alınan 3 terörist, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından etkisiz hale getirildi. Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, operasyonların kararlılık mesajı verilerek, "Teröristler için hiçbir yer güvenli değil!" ifadelerine yer verildi.
Bölgedeki operasyonların, terör unsurları tamamen temizlenene kadar kesintisiz devam edeceği kaydedildi.