Merkez Bankası’nın faiz kararı bugün açıklanacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bugün saat 14.00’te piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıklayacak.

Piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı. Kritik karar öncesinde ekonomistlerden farklı tahminler gelirken ‘faiz indirimi sürecek mi’ sorusu saatler sonra cevabını bulacak. ABD Merkez Bankası (FED) piyasa beklentileri dahilinde politika faizini 25 baz puan yukarı çekti. Bu artış ile birlikte faiz yüzde 4.75’ten yüzde 5,00 aralığına yükseltti ve politika faizi geçtiğimiz 16 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

EKONOMİSTLERDEN FARKLI TAHMİNLER
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) bu ayki toplantısına ilişkin medyan beklenti, faizin sabit bırakılacağı ve yüzde 8,50 seviyesinde tutulacağı yönünde oluştu. ForeksHaber anketine katılan 20 ekonomistin 11 ekonomist faizin değiştirilmeyeceğini öngörürken, 9 ekonomist faizin 50 baz puan indirim ile yüzde 8,00 seviyesine çekileceği tahmininde bulundu.

4 TOPLANTIDA 500 BAZ PUAN İNDİRİM
TCMB, 2022 yılında dört toplantıda toplam 500 baz puanlık faiz indirimi kararı almıştı. Banka, Aralık ve Ocak aylarında politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 9,00 seviyesinde bırakmıştı. Merkez Bankası, Şubat ayında faizi beklentilere paralel olarak 50 baz puan indirerek yüzde 8,50'ye çekmişti.

GÖZLER SAAT 14.00’E ÇEVRİLDİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı, 23 Mart Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri