LGS ne zaman,saat kaçta bitecek? 2023 MEB sınav takvimi ile LGS kaç dakika?

Hayal ettikleri liseye girmek isteyen milyonlarca öğrencinin beklediği gün geldi. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav bugün 2 oturum şeklinde uygulanacak.

Üniversite yolunda iyi bir lisenin hayalini kuran milyonlarca sekizinci sınıf öğrencisi LGS kapsamındaki merkezi sınava bugün girecek. İki oturumda çoktan seçmeli 90 soruya cevap vermek için ter dökecek olan öğrencilere deprem felaketi nedeniyle ikinci dönem soruları sorulmayacak.

Sözel alanı kapsayan ilk oturum saat 09.30’da başlarken öğrencilere Türkçe'den 20, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil'den 10'ar soru yöneltilecek.

İKİNCİ OTURUM 80 DAKİKA
50 soru için 75 dakika verilecek olan öğrenciler sayısal oturuma ise 11.30’da girecek. Matematik ve Fen Bilimleri becerileri toplam 40 soru ile ölçülecek olan öğrencilere bu oturumda verilecek olan süre ise 80 dakika.

İKİNCİ DÖNEM KONULARI YOK
Deprem nedeniyle meydana gelen öğrenim kayıplarının oluşturacağı adaletsizliği önlemek amacıyla sorular sadece 8'inci sınıfın birinci dönem konularından hazırlandı. Öğrenciler ikinci dönem konularından sorumlu olmayacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK
LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da açıklanacak. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet adresinden öğrenilebilecek, ayrıca posta yoluyla sonuç belgesi gönderilmeyecek.

ERDOĞAN’DAN BAŞARILAR DİLEĞİ…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınava girecek öğrencilere başarı diledi. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

LGS'ye girecek olan, ülkemizin geleceği tüm evlatlarımıza Allah'tan zihin açıklığı ve üstün başarılar diliyorum. Türkiye Yüzyılı'nın inşasında her birinize güveniyor; sınavın size, ailenize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri