"Kararlar geriye dönük işlemez"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Anayasa Mahkemesi kararlarının geriye yürümeyeceğini söyledi.Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK yetkilerinin kısmi iptali yönündeki kararlarına ilşkin açıklama yaptı.Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bo

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Anayasa Mahkemesi kararlarının geriye yürümeyeceğini söyledi.

Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK yetkilerinin kısmi iptali yönündeki kararlarına ilşkin açıklama yaptı.

Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bozdağ: "Yaptığımız düzenleme, Anayasa'ya uygundur. İptal kararı bu yöndeki kanaatimi değiştirmemiştir. Ancak elbetteki iptal kararına uyacağız"

- Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez, Bugüne kadar yapılmış değişikliklerin geriye dönük ihyası mümkün değildir yapılmış uygulamalar geçerlidir.

- Yaptığımız düzenleme, Anayasa'ya uygundur. İptal kararı bu yöndeki kanaatimi değiştirmemiştir. Ancak elbetteki iptal kararına uyacağız.

- 20 yıl şartının neden Anayasa'ya aykırı olduğunu anlayamadık.

-Anayasa'ya, yorumlara dahi aykırı olamayan konulara 'aykırı' demek yanlış.

- seçim kilitlenmesin diye koyduğumuz madde neden Anayasa'ya akırı olsun.

-Gerekçeli kararda bunların izhı yapılacaktı muhakkak biz de daha detaylı inceleme şansı bulacağız.

- BTK kararını henüz incelemedim.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri