İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın AHBAP Derneği'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bursa'da gözaltına alındı.
BURSA'DA GÖZALTINA ALINDI
Hakkında gözaltı kararı verilen Haluk Levent'in, Bursa'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı bildirildi. İşlemlerinin ilgili birimler tarafından sürdürüldüğü öğrenildi.
ALMANYA'YA GİTMEK İSTERKEN GÖZALTINA ALINDIĞI İDDİA EDİLDİ
Mustafa Kadir Mercan'ın haberine göre, Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'in yurt dışına çıkmak amacıyla havalimanına gittiği ve Almanya yönüne bilet aldığı öne sürüldü.
Haberde, yurt dışı yasağını öğrendikten sonra evine döndüğü, telefonlarını kapatarak İzmir yönüne hareket ettiği ve daha sonra Bursa'da gözaltına alındığı iddia edildi.
BAHİS İŞLEMLERİNE İLİŞKİN İDDİALAR
Soruşturma kapsamında, derneğin kurucusu Haluk Levent'in çok sayıda kişinin banka hesabını kullandığı, bu hesaplardan birinin asistanı olduğu belirtilen Yeliz Kaya adına kayıtlı olduğu iddia edildi.