Gürcistan birlikleri Güney Osetya'nın başkenti Shinvali'ye karşı bombardıman başlattı. Gürcü birlikleri başkenti sardığı ve kente doğru ilerledikleri kaydediliyor. Bu arada Kuzey Osetyalı ve Abhaz gönüllüler Güney Osetya'ya destek için savaşa katılıyor.

Gürcü Bakan Temur Iakobashvili'ye gövre Gürcü birliklerinin ayrıca 5 Oset köyünün kontrolünü ele geçirdiklerini belirtti.

Shinvali'deki bir Rus televizyonunun muhabiri olan Andrei Chistyakov, "enaz 15 kişinin öldüğünü söyleyebilirim. Bu kişilerin cesetleri evlerinin bahçesinde ya da sokaklarda" dedi.

GECE YARISI TANK SALDIRISI

Rusya haber ajansları ise Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard Kokoity'nin Gürcü saldırısının başarısız olduğunu söylediğini duyurdular.

Rus Interfaks ajansı ise Gürcü birliklerinin gece yarısından sonra başkente karşı bir tank saldırısı başlattıklarını bildirdi.

Kokoity Interfaks'a yaptığı açıklamada, TSİ 02.30 civarında "başkentin güney mahallelerine karşı bir tank saldırısı başladığını, şiddetli bir çatışmanın devam ettiğini" söyledi.

SAVAŞ UÇAKLARI DA KATILDI

Bu arada, Gürcistan savaş uçaklarının Güney Osetya güçlerinin mevzilerine saldırı düzen...