"Güçlü ordu, Güçlü Türkiye"

TBMM eski Başkanı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner’in internete düşen konuşmalarının arkasında olmasının takdir edici olduğunu belirterek, "Keşke buna benzer değerlendirmeler ve tabi iç muhasebeler f

TBMM eski Başkanı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner’in internete düşen konuşmalarının arkasında olmasının takdir edici olduğunu belirterek, "Keşke buna benzer değerlendirmeler ve tabi iç muhasebeler farklı şekillerle yapılabilmiş olsaydı. Bu yeni dönemde bu aksaklıkları geride bırakacak adımlar mutlaka atılmalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yapılması gereken iyileştirmeler süratle yapılmalıdır" dedi.

Mehmet Ali Şahin, Halk Eğitim Merkezi’nin salonunda partililerle bayramlaştı. Partililere hitaben konuşan Şahin, bölücü terör örgütünün kalleşçe eylemlerinin Ramazan ayında yüreklere acı verdiğini söyleyerek, "Aslında 30 yıla aşkın mücadele ettiğimiz bu terör örgütünün şimdi bu eylemlerini yapamaz durumda olması gerekiyordu. Bir yerde yanlışlık yaptık, bir yerde eksikliğimiz var. Bu eksikliğimizi şu anda hala konuşulan ve tartışılan bir ay önceki genelkurmay başkanımız maalesef internet sayfalarına düşen bir konuşmasında ortaya koydu. Eski Genelkurmay Başkanı Sayın Koşaner’in dinleme sonucu internet sayfalarına düşen bu konuşmasının gayri yasal olmasından ziyade, içeriği şu anda kamuoyunda tartışılıyor. Kendisi dedi ki ’Bu konuşma noktasına, virgülüne kadar benim ve arkasındayım’. Bana göre böyle bir açıklama yapmış olması takdirle karşılanması gereken bir davranıştır. Keşke buna benzer değerlendirmeler ve tabi iç muhasebeler farklı şekillerle yapılabilmiş olsaydı" dedi.

Ak Parti’nin 3’üncü iktidar dönemiyle birlikte sivil-asker ilişkilerinde yeni bir döneme girildiğini belirten Şahin, "Bu itiraf deyin, öz eleştiri deyin bütün bunlardan hareketle artık bu yeni dönemde bu aksaklıkları geride bırakacak adımlar mutlaka atılmalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yapılması gereken iyileştirmeler süratle yapılmalıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkomutan olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını kendisinin kabul etmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Bugün bir ilk daha yaşanıyor. Bugüne kadar 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını hep Genelkurmay Başkanı kabul etmiştir. Halbuki Anayasa’ya göre Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başkomutanı Cumhurbaşkanı’dır. Yani Abdullah Gül’dür. Bu akşam kutlamaları başkomutan olarak Abdullah Gül kabul edecektir. Bu Türkiye’de ilktir. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızı çok severim, birlikte görev yaptık. Bu talebin Genelkurmay Başkanı’ndan geldiğini ifade ettiler. Keşke ’Bende böyle bir talepte bulundum, başkomutan benim’ deseydi daha şık olurdu. Bu yeni dönemin duruşuna çok daha uygun bir duruş olurdu diye değerlendiriyorum" dedi.

Genelkurmay’ın duvarında ki "Güçlü ordu, Güçlü Türkiye" sloganını eleştiren Şahin, şöyle konuştu:

ŞAHİN: GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ ORDU

"Aslında bir çok kışlada var bu yazı. ’Güçlü Ordu Güçlü Türkiye’. Ben bu sloganı yanlış buluyorum. ’Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu’ sloganı doğrudur. Türkiye güçlü olursa ordusu da güçlüdür. Bu yeni dönemde bu da düzeltilmelidir. TBMM’nin bir üyesi olarak bu sloganın değiştirilmesi gerektiğini söylüyorum. Gerçekten bu slogan doğru olsaydı, 27 Mayıs’tan sonra Türkiye kalkınmada çağ atlardı, 10 yıl geriye gitmiştir. Bu slogan doğru olsaydı Türkiye 1980 yılından sonra çağ atlardı."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri