Üniversite Adaylarına Müjde: Ek Yerleştirme Süresi Uzatıldı

YÖK, 2015-ÖSYS ek yerleştirme tercih işlemlerinin 23 Ağustos Pazar günü saat 23.59'a kadar uzatıldığını açıkladı. Adaylar, boş kalan kontenjanlar için bireysel başvurularını internet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite hayali kuran binlerce adayı yakından ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Yapılan resmi duyuruya göre, 2015-ÖSYS ek yerleştirme süreci, adayların yoğun talebi ve tercih işlemlerinin daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla 23 Ağustos tarihine kadar esnetildi. İlk yerleştirme sonuçlarının ardından herhangi bir programa yerleşemeyen veya kayıt hakkı kazandığı halde bu hakkını kullanmayan adaylar için yeni bir fırsat penceresi açılmış oldu.

Başvurular İnternet Üzerinden Yapılacak

Sürecin detaylarına göre adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için merkezi yerleştirmede dolmayan kontenjanlar ile kayıt yaptırılmadığı için boşa çıkan sıraları tercih edebilecek. Adayların, tercih işlemlerini 23 Ağustos Pazar günü gece yarısına kadar ÖSYM’nin internet sistemleri üzerinden bireysel olarak tamamlamaları gerekiyor. Yetkililer, teknik bir aksaklık yaşanmaması adına işlemlerin son saatlere bırakılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Boş Kontenjanlar Yeniden Şekillendi

Ek yerleştirme süreci, sadece puanı yetmeyenleri değil, aynı zamanda yerleştiği halde bölüm değiştirmek isteyen veya çeşitli nedenlerle ilk etapta tercih yapmayan öğrencileri de kapsıyor. Üniversitelerin belirlediği güncel boş kontenjan listeleri, adayların erişimine sunulurken; bu ek süreyle birlikte yerleştirme oranlarının en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Adaylar, güncel kılavuzları inceleyerek kendi puan ve başarı sıralamalarına uygun bölümlere yönlenebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri