Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi’nde sabah saatlerinde deprem meydana geldiğini açıkladı. Saat 08.16’da kaydedilen depremin büyüklüğü AFAD tarafından 4,5 olarak duyuruldu.
Derinlik 3,25 kilometre
AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre depremin merkez üssü Ege Denizi olarak kaydedildi. Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan son dakika haberine göre sarsıntının yerin 3,25 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.
Kandilli’den farklı açıklama
Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin büyüklüğünü 5,0 olarak açıkladı. Kandilli, sarsıntının merkez üssünün ise Yunanistan olduğunu bildirdi.
Çevrede hissedildi
Depremin Ege Bölgesi’nde ve çevre yerleşimlerde hissedildiği belirtilirken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi. Yetkililer, gelişmelerin yakından takip edildiğini kaydetti.