Eczanelerde poşet kullanımına ilişkin açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum eczanelerdeki poşetlerle ilgili konuştu.

Ücretli poşet uygulamasından eczanelerin muaf tutulmasıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı.

Bakan Kurum "Eczacılar Odasıyla Bakanlığımız arasında bu konuda bir çalışması yürütülüyor. Eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında önümüzdeki hafta usul esaslarımızı yayınlayacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum eczanelerde poşet kullanımı ile ilgili yaptığı açıklamada Eczacılar Odası ile bakanlık arasında poşetlerin ücretsiz olması konusunda bir çalışma yapıldığını belirtti.

Bakan Kurum, "15'e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz, 0,15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Vatandaşımızın sağlığı söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında önümüzdeki hafta usul esaslarımızı yayınlayacağız" dedi.

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri