Depremzedelere iyi haber

Van’da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından kış şartlarına dayanıklı geçici ve kalıcı barınma mekânlarının tamamlanmasının zaman alması nedeniyle kendi imkanları ile başka bir yerde iaşe ve ibate imkanı sağlayamadığı anlaşılan depremzelerin diğer ill

Van’da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından kış şartlarına dayanıklı geçici ve kalıcı barınma mekânlarının tamamlanmasının zaman alması nedeniyle kendi imkanları ile başka bir yerde iaşe ve ibate imkanı sağlayamadığı anlaşılan depremzelerin diğer illerdeki kamuya ait sosyal tesislere geçici olarak nakli konusunda genelge yayınlandı.

LİSTELER OLUŞTURULUP VALİLİKLERE GÖNDERİLECEK

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislere nakledilmek isteyen kişilerin tespiti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinesinde oluşturulan listeler, kapasite bildiriminde bulunan illere göre planlama yapılarak Valiliklere gönderilecek. Depremzede vatandaşların nakilleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı planlamaları doğrultusunda ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinatörlüğünde, talep edilecek ihtiyaçlara göre her tür ulaşım aracından istifade edilmek suretiyle sağlanması planlanıyor. Depremzede olunduğuna dair belge, nakledilecek kişiler için Van Valiliği tarafından düzenlenecek ve nakil esnasında bulundurulmasına yönelik gerekli tedbirler alınarak kontrolleri sağlanacak. Her ilde konu ile ilgili olarak görevlendirilecek vali yardımcısının başkanlığında karşılama bürosu oluşturulacak ve vatandaşlar, bekletilmeksizin sosyal tesislere yerleştirilecek. Görevlendirilen personelin iletişim bilgileri info@aile.gov.tr adresine bildirilecek.

Sosyal tesislerde ısınma, üç öğün yemek imkanı v.b. tüm temel ihtiyaçlar sağlanacak. Toplu olarak gönderilen veya kendi imkanları ile giderek valiliklerde oluşturulan karşılama bürolarına başvuran vatandaşların adrese dayalı nüfus kayıt sistemi üzerinden kayıtlarına bakılacak, yalnızca depremin etkilediği Van merkez ilçe ve köyleri ile Erciş ilçe merkez ve köylerindeki adreslere kayıtlı olanlara yer verilecek.

MİSAFİR ÖĞRENCİ OLARAK OKULLARA KAYDEDİLECEKLER

İlk ve orta eğitime devam eden öğrencilerin, nakledildikleri bölgedeki okullara misafir öğrenci olarak kaydedilmeleri, aynı zamanda taşımalı eğitim ve yemek imkanlarından da yararlandırılmaları sağlanacak. Yarışma sınavı neticesinde yerleşen öğrencilerin denk eğitimi almaları hususunda Milli Eğitim Bakanlığınca gerekli tedbirler alınacak. Depremzede vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalandırılmaları hususunda Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca gerekli tedbirler alınacak. Depremzede vatandaşlara, nakledildikleri illerde verilecek hizmetlerin sağlanması amacıyla, ilgili Valiliklerce Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkanları kullanılacak. Yönetimi bakanlıklara ait sosyal tesisler için gerekli personel süratle illere intikal ettirilecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri