Başbakan Erdoğan, 2013'te, 27 ülkeye ziyaret gerçekleştirdi. Yurt dışı temasları için toplam 225 bin 498 kilometre yol kateden Erdoğan'ın en uzun yolculuğu, Rusya'nın St. Petersburg kentinden, Arjantin'in başkenti Buenos Aires kentine oldu.
EN UZUN UÇAK SEFERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Eylül ayında, St. Petersburg kentinde düzenlenen G-20 Zirvesi'ne katıldıktan sonra, 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak kentin açıklandığı törene katılmak üzere Buenos Aires kentine giden Erdoğan'ın, 13 bin kilometre kat ettiği bu yolculuğu, kesintisiz 16 saat sürdü. Erdoğan'ın bu seyahati, THY'nin de kesintisiz ve en uzun uçak seferi olarak kayıtlara geçti.
İLK YURT DIŞI SEYAHATLERİ AFRİKA'YA
Başbakan Erdoğan, 2013'te ilk yurt dışı seyahatini Afrika ülkelerine gerçekleştirirken, hemen her kıtadan ülkelere ziyarette bulundu.
Yılın ilk ziyaretini Afrika ülkelerinden Nijer, Gabon ve Senegal'e gerçekleştiren Erdoğan, Fas, Tunus ve Cezayir de ziyaret ettiği bu kıta ülkeleri arasında yer aldı.
Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden de Danimarka, Hollanda, Macaristan, Avusturya, Slovakya, Çek C...