Barolar Birliği, İç Güvenlik Paketi'ne karşı

İç güvenlik paketine yönelik tepkiler artarak sürüyor.Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, beraberindeki 40 baro başkanıyla birlikte TBMM’de grubu bulunan muhalefet partilerini ziyaret etti. Feyzioğlu, “Türkiye demokrasiden uzaklaşarak t

İç güvenlik paketine yönelik tepkiler artarak sürüyor.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, beraberindeki 40 baro başkanıyla birlikte TBMM’de grubu bulunan muhalefet partilerini ziyaret etti. Feyzioğlu, “Türkiye demokrasiden uzaklaşarak toplumsal barışı sağlayamaz.” dedi.

İç güvenlik paketinin tamamen geri çekilmesi için Türkiye’deki tüm barolar harekete geçti. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu  baro yönetimlerinin farklı görüşlerde olduğunu ancak tamamının antidemokratik düzenlemeye karşı çıktığını belirten Feyzioğlu, çıkarılmak istenen tasarının adı konmamış bir ‘sıkıyönetim’ düzenine neden olacağını vurguladı.

Hükümetin düzenlemeye gerekçe olarak ortaya koyduğu ‘terörle mücadele’ iddiasının gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Terörle mücadele için yasaların yeterli olduğunu anlatan TBB Başkanı, “Amaçlanan, yeminini ısrarla ve inatla çiğnemekte olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve buna izin veren siyasi iktidara yönelik en basit eleştirilerin, hatta önerilerin önünü kesmektir. Bunları dile getirenlerin kafasını ezmektir.” diye konuştu.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu şu görüşlere yer verdi:  “İç güvenlik paketi denilen paketin amacı, demokratik yollarla yönetilemez hale getirilen Türkiye’nin dipçikle, copla yönetilmesidir. Türkiye 77 milyon insanıyla, 200 yıllık demokratikleşme ve özgürleşme serüveniyle dipçikle, copla yönetilemez. Cumhurbaşkanına ve hükümete çağrımız; Türkiye’yi sonunu bilemediğimiz bir kaos ve kargaşanın içine sürüklememeleridir. Türkiye demokrasiden uzaklaşarak toplumsal barışı sağlayamaz. Terörle mücadelenin yolu demokrasiyi askıya almak değildir. Demokrasiyi askıya almanın tek gerekçesi olabilir; saraylarda padişah hayatı sürmeye devam etmek. Buna da Türkiye izin veremez. Demokrasiden başka çıkış yolu olmadığını, özgürlüğün mutlaka kazanacağını biliyoruz.”
 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri