Bakan'dan serbest kıyafet açıklaması!

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çözüm süreciyle ilgili ziyaret ve toplantıları kapsamında  Muğla'nın Yatağan ilçesine gitti. Burada Yeniköy Elektrik Üretim A.Ş. Sinema Salonu'nda, AKP Muğla Milletvekili Yüksel Özden, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar,

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çözüm süreciyle ilgili ziyaret ve toplantıları kapsamında  Muğla'nın Yatağan ilçesine gitti. Burada Yeniköy Elektrik Üretim A.Ş. Sinema Salonu'nda, AKP Muğla Milletvekili Yüksel Özden, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, AKP Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Yatağan Belediye Başkanı CHP 'li Hasan Haşmet Işık'la toplantı düzenleyen Avcı, serbest kıyafet mevzusuna da değindi.

Toplantı sırasında Madenler İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Emine Aldağ, Milli Eğitim Bakanı'na, okullarında ne zaman serbest kıyafet uygulaması başlatılacağını sorusunu yöneltince; Bakan Avcı, Emine Aldağ'a, "Ailen burada mı? Onlara bir soralım bakalım istiyorlar mı?" dedi.

Bunun üzerine Emine Aldağ'ın asgari ücretle mermer işçisi olarak çalışan babası Yusuf Aldağ söz alarak; "Öğrenciler genellikle serbest kıyafetli olmak istiyor. Ama bazı aileler çocuklarına kıyafet alamıyor" diye konuştu.

Bakan Avcı da "Aileler için bu serbest kıyafet konusu ciddi bir masraf kapısı açıyor. O nedenle biz bu konuyu tekrar düşüneceğiz. Bununla ilgili bir kamuoyu araştırması da yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri