Aydın Menderes uğurlanıyor

Eski Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in naaşı Fatih Camii'ne getirildi.Eski Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes son yolculuğuna uğurlanıyor. Fatih Camii'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek v

Eski Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in naaşı Fatih Camii'ne getirildi.

Eski Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes son yolculuğuna uğurlanıyor. Fatih Camii'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda bakan, milletvekili, iş adamı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Aydın Menderes, Ankara'dan İstanbul'a getirildi. Atatürk Havalimanı'ndan cenaze aracına konulan Menderes'in naaşı polis eskortu eşliğinde Fatih Camii avlusuna getirildi.

Menderes'in naaşı getirildiği sırada camiye TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Menderes'in eşi Ümran Menderes de geldi. Cenaze resmi polislerin omzunda caminin avlusuna götürüldü.

Cenaze törenin yapılacağı Fatih Camisi'nde ve çevresinde hazırlıklar sürüyor

Eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes için cenaze töreninin düzenleneceği Fatih Camisi ve çevresinde hazırlıklar sürüyor.

Fatih Belediyesi ekiplerince cami avlusunda ve dışında temizlik çalışmaları devam ediyor. Fatih Camisi ve avlusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alınırken, uzman köpeklerle de patlayıcı madde kontrolü yapıldı.

Cami avlusuna emniyet görevlilerince kurulan bariyerlerle protokol ile vatandaşların namaz kılacağı yerler ve basın mensuplarının çalışacağı alan da belirlendi. Ayrıca, musalla taşının bulunduğu bölümün üzerine de büyük bir branda gerilerek, ses sistemi kuruldu.

Anne ve babasının yanına gömülecek

Aydın Menderes'in cenazesi, bugün Fatih Camisi'nde kılınacak 2'nci namazdan sonra babası Adnan Menderes'in yanında Topkapı Anıtmezar içindeki annesinin mezarının yanında toprağa verilecek.

Anıt Mezar dün Menderes'in cenazesi için hazırlandı. Cenaze töreni öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi temizlik görevlileri, dün Anıtmezar içinde ve Menderes'in toprağa verileceği mezar alanında temizlik çalışması ve çevre düzenlemesi yaptı. Mezarlar temizlenirken, anıtın çevresindeki yol ve kaldırımlara da bakım yapıldı.

Menderes'in cenazesinin, Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Anıtmezar'ın hemen yanında bulunan annesi Berrin Menderes'in mezarının yanında toprağa verileceği belirtildi.

'Hayat arkadaşımı kaybettim'

Ümran Menderes, hayat arkadaşını kaybettiğini ve acısının büyük olduğunu belirterek, "24 saatim onunla beraberdi. Çok farklı bir insandı. Kaybım çok büyük" dedi. Eşinin rahatsızlığına ilişkin ise "aksilikler oldu" diyen Ümran Menderes, "Göğsünde rahatsızlık hissedince dahiliye uzmanı geldi. Maalesef yanlış anlaşıldı. Ateşi yoktu ama sanırım pıhtı o zaman akciğere yerleşmiş. Zatürree zannettiler yanlış bir teşhis oldu" dedi.

"Türkiye'nin acı kaybı"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Derin üzüntü duydum. Milletimiz, çok değerli bir siyaset adamını kaybetmiştir. İsmi, siyasi çizgisi, demokratik duruşu ve tecrübesiyle, Türk halkının sevgisini kazanmış, siyasi hayatımızda silinmez iz bırakmıştır.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: Türk demokrasisine kahramanca katkı sağlamış bir ailenin ferdi olarak hayatı boyu hep onurla yürüyen bir siyasi mücadele yürüttü.

MHP lideri Devlet Bahçeli: Devlet ve millet hizmetinde çok büyük katkıları olan Merhum Aydın Menderes Beyefendi'ye Yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret, tüm kederli aile fertlerine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

DSP lideri Masum Türker: Menderes, siyaset dünyamızın dürüst, saygın ve önemli kişiliklerinden birisi olarak daima saygıyla anılacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri