Arslan hüngür hüngür ağladı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki "Deniz Feneri e.V." bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan Uğur Arslan serbest bırakılırken, Harun Kapuyoldaş, Muzaffer Şafak ve Mustafa Bölükbaşı ise tutuklanmaları istemiyle mahke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki "Deniz Feneri e.V." bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan Uğur Arslan serbest bırakılırken, Harun Kapuyoldaş, Muzaffer Şafak ve Mustafa Bölükbaşı ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Uğur Arslan, Harun Kapuyoldaş, Muzaffer Şafak ve Mustafa Bölükbaşı, öğleden sonra Ankara Adalet Sarayı'na getirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları, Arslan ve Kapuyoldaş'ın ek ifadesini aldı. Ek ifadelerin ardından, sunucu Uğur Arslan serbest bırakılırken, Kapuyoldaş, Şafak ve Bölükbaşı, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

BEN SUÇLU DEĞİLİM
Zanlılar, Nöbetçi Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkartılacaklar. Öte yandan, Uğur Arslan, serbest kalmasının ardından, sevincini, halası olduğunu söylediği Zahide Uyaner ile sarılarak paylaştı. Arslan, adliye binası önünde ise gazetecilerin sorusu üzerine, "Ben suçlu değilim. Şüpheli olarak getirildim. İki saat ifade için 4 gündür nezaretteyim. Bu da benim yanıma kar kalsın. Orucumu da nezarette tuttum, çok şükür" dedi.

Uğur Arslan'ın, adliye binası dışında telefonla görüşürken, göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

UĞUR ARSLAN HAKKINDAKİ İDDİALAR
'Dolandırıcılığa iştirak' ve 'evrakta sahtecilik' suçlamasıyla ifadesi alınan sunucu Uğur Arslan'ın da Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'nin kurucu başkanı olması nedeniyle, toplanan yardım paralarının amacı doğrultusunda kullanılmamasından dolayı payı olduğu belirtildi. Savcılar sorguda Arslan'ın yaptığı televizyon programlarıyla Türkiye'deki dernek ile Almanya'daki derneklerin aynı dernekler olduğu imajı yarattığına dikkat çekti.

Arslan'ın Kanal 7 İNT Televizyonu aracılığıyla yapılan yayınlarda, Almanya'daki derneğin hesap numaraları ve telefon numaralarının yayınlandığı, bu şekilde dolandırıcılık suçuna iştirak ettiği vurgulandı.

KANAL 7'YE DAVA AÇACAK
11 yıl program yapan Arslan'ın hakkındaki suçlamaları reddettiği ve katıldığı programlarda Deniz Feneri e.V'nin hesap numaralarının yayınladığı konusunda bilgi sahibi olmadığı ifade ettiği öğrenildi. Arslan'ın programlarında ve konserlerinin yayınlarında Deniz Feneri e.V'nin hesaplarını yayınlayan kanal yöneticileri hakkında dava açacağını söylediği belirtildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri